Richard Šíma
21. října 2017 • 20:00

Řepiště v přímém přenosu padly. Exslávista Vomáčka přijel pozdě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani Ivo Staš, někdejší stoper Aston Villy, ani Benjamin Vomáčka, bývalý obránce Slavie či Ostravy, nepomohli Řepištím v souboji moravskoslezské I. B třídy s Baníkem Doubrava. Domácí prohráli 0:3. V utkání, které kromě necelé tisícovky diváků přímo na stadionu sledoval ještě větší počet lidí u televizních obrazovek České televize. To proto, že se jednalo o sedmý díl projektu Můj fotbal živě, na němž se kromě veřejnoprávní televize a FAČR významně podílí také Fortuna.



Ten zápas měl mimořádnou kulisu. Takovou, jaká je na utkáních I. B třídy naprosto výjimečná. Duel, na který by se za normálních okolností přišlo podívat sto, možná sto padesát lidí, sledovalo přímo v Řepištích přes devět stovek diváků. Zatímco na nejvyšší úrovni televizní kamery diváky ubírají, v Řepištích se staly součástí šou, která amatérský fotbal hodně zviditelnila.

Můj fotbal živě: I. B třída v televizi, podívejte se očima sudího!
Video se připravuje ...

Drtivá většina hráčů, kteří v sobotu do utkání Řepišť s Doubravou zasáhli, před televizními kamerami nikdy nehrála. Nervozita byla na mnohých z nich viditelná. „Nervy? Obrovské,“ hlásil například domácí kapitán Tomáš Kusák. Na poslední chvíli si uvědomil, že nemá vlaječku. V televizním utkání se přece hodí nějakou soupeři předat.

Na I. B třídu, která se vysílala v televizi, v Řepištích dorazilo skoro tisíc fanoušků
Na I. B třídu, která se vysílala v televizi, v Řepištích dorazilo skoro tisíc fanoušků

„Vlaječku! Nemáme někde nějakou vlajku?“ začal se kvapně otáčet kolem sebe ve chvíli, kdy už oba týmy stály připraveny k nástupu na trávník. Vlaječka žádná. „Podívejte se do hospody! Třeba tam nějaká visí!“ zahulákal ještě Kusák, leč marně. Suvenýr se nenašel a řepišťský kapitán musel na hřiště napochodovat bez ní.

Zápas dvanáctého kola mezi dvanáctým a jedenáctým týmem aktuální tabulky začali lépe hosté. Od první minuty byli aktivnější. První velkou šanci měli ale borci z Řepišť. Ščigelovi ji zlikvidoval gólman Boček. „Oba brankáři byli vynikající,“ ocenil nejen Bočkův výkon Luděk Mikloško, bývalý brankář West Hamu United.

Drama jako řemen, 11 gólů i Jarda Kužel za pípou. I. A třída v přímém přenosu!
Video se připravuje ...

Ve 37. minutě padl první gól. Doubravský Olah posunul míč za stopera Staše Entnerovi, který se náhle ocitl sám proti domácímu brankáři. Došlo na souboj opravdových chlapů. Gólman Bronislav Sotorník, voják z povolání, jenž má za sebou misi v Afghánistánu, proti Pavlu Entnerovi, který se živí jako horník. Entner Sotorníkovi nedal šanci. Zakončil nekompromisně.

Hosté tak vedli 1:0 a brzy po pauze náskok navýšili. Teprve pak se do hry dostal řepišťský obránce Benjamin Vomáčka. Dorazil na zápas pozdě. Živí se jako sportovní manažer druholigového Třince, jenž hrál domácí zápas s Pardubicemi. Povzbuzen vítězstvím svého klubu 1:0 naskočil do druhé půle, ale ke zvratu už nepomohl. Naopak. Hosté přidali třetí gól.

„Je to zklamání. Věřil jsem, že Doubravu přejedeme,“ lamentoval Vomáčka po utkání, z něhož si odnesl krvavý šrám, zatímco body si z Řepišť odvezl soupeř.

Vroutek - Ervěnice-Jirkov 5:6. Televizní duel z I. A třídy nadchl bláznivými obraty
Video se připravuje ...

Můj fotbal živě: Nádherný fotbal ve Vroutku s několika obraty a Jardou Kuželem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud