Martin Mls
7. října 2017 • 19:00

Ďábelské drama, 11 gólů i Jarda Kužel za pípou. I. A třída v přímém přenosu!

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chcete vidět nádherný fotbal? Nemusíte si pouštět jen Ligu mistrů. Dokonalou zábavu může nabídnout i třeba I. A třída, šestá nejvyšší soutěž v Česku. V sobotním televizním zápase Vroutku s Ervěnicemi-Jirkovem padlo jedenáct gólů, 940 lidí tleskalo třem velkým obratům. Takový byl šestý díl projektu Můj fotbal živě, na kterém spolupracuje FAČR, Fortuna a Česká televize.



Ve Vroutku, městečku uprostřed chmelnic na Žatecku, došlo na tradiční rituály spojené s příjezdem televize: před zápasem se hrála hymna Ligy mistrů a oba týmy nastupovaly na plac v doprovodu žáčků. „V takových kulisách si nemůžete dovolit něco vypustit. Myslím, že to bylo vidět,“ poznamenal vroutecký trenér Libor Klíč.

Drama jako řemen, 11 gólů i Jarda Kužel za pípou. I. A třída v přímém přenosu!
Video se připravuje ...

Jeho tým po první půlhodině v pohodě vedl 3:0 a byl na nejlepší cestě k vítězství. „Jestli se o mě pokoušel infarkt? Kdepak, já už s fotbalem zažil leccos,“ vykládal ervěnický kouč Miroslav Pavlov. Patron hostujícího celku, herec David Novotný spokojeně podupával u postranní čáry, zatímco jeho seriálový kolega z Okresního přeboru Ladislav Hampl v jednom kuse nervózně pokuřoval: „Dal jsem šest přivolávacích cigaret, abychom to otočili.“

Vroutek - Ervěnice-Jirkov 5:6. Televizní duel z I. A třídy nadchl bláznivými obraty
Video se připravuje ...

Povedlo se, v 68. minutě ervěnický Jakub Šefler dotáhl velkolepý obrat na 4:3 a jeho parta byla blízko prvním venkovním bodům v sezoně. Jenže v posledních patnácti minutách padly další čtyři góly a pointa se měnila každou chvíli – 4:4, 5:4, 5:5 a v 89. minutě konečných 5:6.

A zatímco hosté mohli s lahváči křepčit v šatně, poražený patron Novotný musel kvůli sázce zamířit za pípu. První natočené pivo samozřejmě putovalo Hamplovi...

Zápas v rámci projektu Můj fotbal živě ve Vroutku byl pro všechny velkým svátkem
Zápas v rámci projektu Můj fotbal živě ve Vroutku byl pro všechny velkým svátkem

FK Vroutek–SK Ervěnice-Jirkov 5:6
Branky: 9. a 27. Volkman, 15. Baierl, 78. Chroust, 81. Gutwald – 41. a 57. Šlachta, 53. a 88. Dvořák, 68. Šefler, 89. Král. ŽK: Zvoníček, Sulovský, Heinc – Král, Národa, Zajíc. Rozhodčí: Kolátor. Diváci: 940. Poločas: 3:1.
Vroutek: M. Klíč – Kukla, Vlček, Machyna, Heinc – Baierl, Pelikán (64. Gutwald), Zvoníček, Volkman (36. Levčenko), Sulovský – Chroust. Trenér: L. Klíč.
Ervěnice: Zajíc – Národa, Bystrý, Kuhz (46. Růžička), Šefler – D. Pěnkava (72. P. Pěnkava), Mašl (66. Niš), Dvořák, Mostovoj – Šlachta (81. Horáček) – Král (90+2. Emmer). Trenér: Pavlov.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud