11. června 2018 • 11:35

Dannyho synové vyťukali za Slavii SUPER gól. Moji idolové, jásal otec

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sešívaní mládežníci skončili o víkendu na "domácím" Slavia International Cupu v konkurenci dvanácti týmů devátí. Jeden primát ale uzmuli - zřejmě nejkrásnější trefu turnaje obstarali členové výběru U-14 Bernardo Gomes a jeho bratr Francisco. Tápete, jména vám nic neříkají? Jsou to synové záložníka "áčka" Slavie Dannyho, který byl střetnutí osobně přítomen.



Brácha na bráchu. Však to znáte... Geniální souhru předvedli potomci bývalého záložníka Sportingu či Zenitu Petrohrad v utkání skupiny o deváté místo proti Beijing Guoan. Čínský celek reagovat nedokázal a mladí slávisté doputovali k výhře 1:0. Díky vítězství nad AKA St. Pölten 4:2 ze stejné fáze turnaje pak brali svěřenci bývalého ligového fotbalisty Marka Jarolíma konečné deváté místo.

Vítězství na International Cupu obhájila španělská Málaga CF. Ale zpět k senzačnímu gólu. Ťukesu o osmi přihrávkách a jedné famózní placírce do vzdálenější šibenice přihlížel na tréninkovém hřišti Slavie v Edenu Danny osobně. Po zápase neváhal na svůj instagramový účet naťukat oslavný příspěvek.

"Kluci často přemýšlí o tom, že nejdůležitější je být velký a silný. To je pravda, stejně důležité je ale hrát fotbal s láskou a to, jak se chováš ke svému nejlepšímu příteli. Vy dva, jste moji idolové, napsal 34letý portugalský záložník, který za Slavii odehrál v uplynulé sezoně čtrnáct zápasů. Vstřelil gól a na jeden přihrál.

Pod "post" začaly okamžitě naskakovat velebící komentáře, některé z účtů známých fotbalistů - Dannyho spoluhráčů či ex-spoluhráčů. "Vidíš, co jsem je naučil. Stačilo jen, aby mě sledovali," napsal italský reprezentant a obránce Zenitu Domenico Criscito, který v ruském velkoklubu působí od roku 2011.

"Panebože, hrají jako táta," ocenila nová posila Slavie Jakub Hromada. "Kristepane," přisadil si bývalý defenzivní záložník Manchesteru City Javi García, který od příští sezony bude navlékat dresu Betisu Sevilla.

Pod Dannyho instagramový příspěvek přispěli svými komentáři i Javi García nebo Jakub Hromada Pod Dannyho instagramový příspěvek přispěli svými komentáři i Javi García nebo Jakub HromadaFoto Instagram

K International Cupu, na jehož třetím ročníku startovaly i Marseille, Žilina nebo Národní tým Číny, se po jeho skončení vyjádřil i předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík .

"Děkuji celému klubu za špičkovou organizaci turnaje. Silná konkurence a těžké zápasy ukázaly naší U14, že být nejlepší v ČR v mezinárodním měření sil rozhodně nestačí. S jejich zápalem a motivací ale nemám o budoucnost žádnou obavu."

Kdo ale musí budoucnost řešit je právě Danny. Ve Slavii má smlouvu ještě na příští sezonu, spekuluje se ale, že klub hledá cestu, jak společný svazek ukončit. V tom případě by ze Slavie odešli i mladí Bernardo a Francisco.

Slavia - Jihlava: Krásná akce! Škodovu střelu dorazil Danny a je to 2:0
Video se připravuje ...

Rozmrzelí Miroslav Stoch a Danny po konci Slavie v Evropské lize
Rozmrzelí Miroslav Stoch a Danny po konci Slavie v Evropské lize

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud