25. května 2009 • 11:41

Slávisté na Nike Cupu triumf nezopakují

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šesté místo obsadil fotbalový žákovský tým pražské Slavie v belgickém Genku na Nike Premier Cupu, neoficiálním klubovém mistrovství Evropy. Mladí slávisté nezopakovali svůj triumf z roku 2004 a v konkurenci 20 týmů se neprobojovali do celosvětového červencového finále do Manchesteru.



Tam letos postoupily vítězný domácí Genk a MTK Budapešť.

"Sešívaní", kteří se do Belgie dostali díky vítězství v národním kole, vstoupili do turnaje pátečními výhrami nad polským Bialystokem (1:0) a lotyšským Liepajas (2:0), v sobotu zdolali Hapoel Haifa (2:1) a remizovali s Mariborem (1:1).

Po postupu ze základní skupiny v další části turnaje uhráli bezbrankovou remízu s pozdějším poraženým finalistou MTK Budapešť.

V nedělní závěrečné fázi turnaje, v němž se v minulosti objevily i současné hvězdy Fernando Torres, Andrés Iniesta či Theo Walcott, nejprve svěřenci Pavla Vyhnala hladce přehráli AFC Amsterodam 3:0, ale následné nezdary s belgickým Westerlo (0:1) a vídeňskou Austrií jejich sen o finálové účasti ukončily.

Konečné pořadí:
1. Genk (Belg.),
2. MTK Budapešť,
3. Westerlo (Belg.),
4. Sporting Lisabon,
5. Austria Vídeň,
6. Slavia Praha.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud