2. června 2009 • 03:59

Fotbalová Čáslav: Místo elity třetí liga?!

Autor: Blesk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro středočeský klub v desetitisícovém městě vybojovala postup do první ligy. Jenže... Mezi elitou si zřejmě nezahraje, o čemž se už nějakou dobu mluví. A čerstvě se navíc nad týmem vznáší hrozba, že spadne až do třetí ligy.



Jak je možné, že by Čáslav nehrála ani druhou ligu? Klub nezískal profesionální licenci, kterou musí mít všechny týmy z první i druhé soutěže. „Každý klub musí splnit pět podmínek, Čáslav některým nevyhověla,“ vysvětlil licenční manažer Stanislav Rýzner.

Klub by tak mohl být přeřazen o ligu níž. „To si vůbec nepřipouštíme,“ tvrdí rezolutně sportovní sekretář Čáslavi Ivo Ducheček. „Potřebné náležitosti jsme splnili, odvolali se a já věřím, že to bude v pořádku,“ řekl Ducheček.

Čáslav tak musí doufat, že licenční tribunál, k němuž se odvolala, přimhouří oči stejně jako vloni, kdy s odvoláním uspěla. Ducheček zatím nechtěl mluvit o případném podstoupení práv na Gambrinus ligu jinému klubu.

„Ještě oslavujeme. Budeme o tom jednat ve čtvrtek,“ dodal sekretář klubu. Sdílnější byl člen dozorčí rady Zenitu Josef Rajm. Ten připustil, že už nějaká jednání proběhla. „Ruka v rukávě s nikým není, ale nějaký zájemce určitě bude.

Kontakty proběhly s Hradcem a Slováckem,“ řekl Rajm, který však nepotvrdil jednání s Jihlavou, o níž se rovněž spekuluje. A cena za prodej práv? Prý dvacet milionů korun. „Kolem této částky se to pohybuje,“ připustil čáslavský manažer Martin Svoboda.

Čáslav se do nejvyšší soutěže nehrne především proto, že nemá potřebné zázemí. Hlavně jí chybí stadion v odpovídající kvalitě. „Máme minimum místa pro úpravy. A stavět na atletickém stadionu bychom nestihli,“ tvrdí Rajm.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud