25. února 2011 • 08:57

Sparťané čekali na odlet z Liverpoolu 19 hodin!

Autor: bke, bko
Vstoupit do diskuse
39
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - To musí být vážně k vzteku. Fanoušci Sparty se po včerejší prohře v Liverpoolu ihned vydali na letiště, jenže pospíchali zbytečně. Letadla se přes celou noc nedočkali a na pražské letiště dorazili až dnes pozdě večer. Navíc jim dlouhé hodiny nikdo nedal najíst ani napít, přitom mezi nimi byly malé děti i starší lidé se zdravotními problémy!



Poslední velká skupina fanoušků měla z Liverpoolu odletět ve 23:45 místního času, pak jim odlet posunuli na 1:00 ráno. Jenže to ještě netušili, jaké martyrium je čeká.

"Vůbec nic se nedělo, nikdo nám nic neřekl, všichni ostatní už odletěli," sdělil iSportu.cz naštvaně přímo z letiště Marek, jeden ze sparťanských příznivců, který si nepřál uvést své příjmení.

"Na plánovaném odletu jednoho z letadel s fanoušky z Liverpoolu došlo ke zpoždění z důvodu technické poruchy na letadle," uvedl na dotaz iSportu.cz mluvčí cestovky Exim Tours Jan Koláčný.

Na liverpoolském letišti zůstalo celkem 211 fanoušků. "Jsou tu malé děti, starší lidé, nikdo nám nedal napít ani nic k jídlu, lidé byli fakt ve špatném stavu," popisoval situaci v Liverpoolu fanoušek Marek.

"Je tu i pán s pětinásobným bypassem, který nemá prášky," dodal.

Až ve tři hodiny ráno prý přišel zástupce cestovní kanceláře Exim Tours, který podle fandů situaci do té doby nijak neřešil a spal, a sdělil jim, že letadlo má poruchu.

Prý problémy s baterií. "To nám přišlo absurdní, vždyť jsme s ním v poledne přiletěli," komentoval to Marek.

Není se tak co divit, že docházelo i k nejrůznějším hádkám. Jedna z nich se odehrála i s policií, která přinutila skupinu vyklidit jednu odletovou halu a přesunout se do té největší.

Výborná podpora sparťanských fanoušků
Výborná podpora sparťanských fanoušků

"Situace byla napjatá, nekomunikovali s námi ani ČSA, neměli jsme si kde lehnout, museli jsme být na zemi ve studené odletové hale," stěžuje si Marek.

Vyhladovělí a žízniví sparťanští fanoušci se dočkali odvozu na hotel až po osmé hodině ranní, policie je svážela po skupinkách do Blackpoolu.

Domů nakonec kvůli poruše baterie, kterou museli přivézt novou z Londýna, vyrazili až krátce před osmou hodinou večerní. "Výlet za všechny prachy," krčí rameny fanoušek Marek.

Osmihodinovou prodlevu, ve které museli fanoušci čekat bez ničeho na letišti, vysvětluje zástupce cestovní kanceláře tím, že se stále řešilo, jestli se závada na letadle nebude dát opravit na místě. A odlet se stále posouval.

"Letecká společnost ve spolupráci s cestovní kanceláří zajistila klientům ubytování na hotelu v momentu, kdy bylo potvrzeno, že opravu nelze provést vlastními silami posádky a technické obsluhy na letišti," říká Koláčný.

Proto prý nemohli zajistit cestujícím ani občerstvení na letišti. "Je těžké něco takového zařizovat, když nemáte jistotu, že třeba za hodinu nebudou odlétat," řekl mluvčí Exim Tours iSportu.cz. "Všem cestujícím jsme se omluvili," dodal.

Vstoupit do diskuse
39

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud