7. dubna 2011 • 23:10

Porto, Benfica i Villareal míří za postupem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Porta potvrdili v úvodním čtvrtfinále Evropské ligy pozici favorita a Spartak Moskva s Markem Suchým v obraně deklasovali na svém hřišti 5:1. Hattrickem se blýskl domácí útočník Radamel Falcao, který se s deseti brankami posunul do čela tabulky střelců před Giuseppeho Rossiho z Villarrealu.



Čerstvý portugalský mistr si zpočátku s pozorně bránícím Spartakem nevěděl rady. Defenziva hostů, do které se Suchý vrátil po zápasovém karetním trestu, však nakonec domácímu tlaku neodolala.

Portu zajistil poločasové vedení ve 37. minutě kolumbijský střelec Radamel Falcao, ale to hlavní následovalo po přestávce. Náskok domácích nejprve zdvojnásobil v 65. minutě Silvestre Varela a hned za pět minut přidal třetí branku obránce Maicon. Naději ruského celku sice oživil Kirill Kombarov, ale v závěrečných šesti minutách Falcao dvěma zásahy nasměroval svůj tým do semifinále.

Villareal smetl Twente


Blízko postupu je také Villarreal po stejně vysoké výhře nad Twente Enschede. Sedmé vítězství na stadionu El Madrigal v sedmém utkání Evropské ligy zařídili už v prvním poločase třemi góly obránce Carlos Marchena, záložník Borja Valero a brazilský útočník Nilmar. Po přestávce přidali čtvrtý a pátý gól italský kanonýr Giuseppe Rossi a znovu Nilmar. Jen čestný úspěch hostů zařídil v nastavení střídající Rakušan Marc Janko.

Benfica sestřelila Eindhoven

Utkání na svém stadionu zvládla také Benfica Lisabon, která porazila PSV Eindhoven 4:1. Všechny čtyři branky domácích vstřelili Argentinci. Dvakrát se prosadil útočník Eduardo Salvio, po jedné brance přidali jeho krajané Pablo Aimar a Javier Saviola.

Kyjev s Bragou jen remizoval

V posledním čtvrtfinálovém utkání remizovalo Dynamo Kyjev s Bragou 1:1. V odvetě se bude muset ukrajinský tým obejít bez Andreje Ševčenka. Slavný útočník AC Milán či Chelsea byl vyloučen za dvě žluté karty během osmi minut druhého poločasu.

Domácí poslal do vedení už v šesté minutě záložník Andrij Jarmolenko, za sedm minut si však vstřelil vlastní branku další středopolař Oleg Gusev.

Výsledky:

FC Porto - Spartak Moskva 5:1 (1:0)
Branky: 37., 84. a 90.+2 Falcao, 65. Varela, 70. Maicon - 71. K. Kombarov.
Rozhodčí: Gumienny (Bel.).

Benfica Lisabon - PSV Eindhoven 4:1 (2:0)
Branky: 45. a 52. Salvio, 37. Aimar, 90.+4 Saviola - 80. Labyad.
Rozhodčí: Tagliavento (It.).

Villarreal - Twente Enschede 5:1 (3:0)
Branky: 45.+1 a 80. Nilmar, 22. Marchena, 43. Borja Valero, 55. Rossi - 90.+1 Janko. Rozhodčí: Nikolajev (Rus.).

Dynamo Kyjev - Braga 1:1 (1:1)
Branky: 6. Jarmolenko - 13. vlastní Gusev. Rozhodčí: Kuipers (Niz.). ČK: 61. Ševčenko (Kyjev).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud