22. července 2011 • 16:16

Antisparťané mi přejí štěstí, tvrdí Plíšek

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na začátku léta převzal fotbalový trenér Jiří Plíšek FK Sarajevo, ani ve snu by ho nenapadlo, že jej už na konci července osud znovu nasměruje na českou půdu. Teď se ale už nemůže dočkat, až se jeho nový tým v 3. předkole Evropské ligy popasuje s pražskou Spartou, kde dříve pracoval jako šéf skautingu a sportovní manažer.



Plíšek sní o tom, že z evropských pohárů po čtvrtečním skalpu švédského Örebra vyprovodí i svého bývalého zaměstnavatele.

Osmatřicetiletý kouč, který v minulé sezoně po třech letech skončil na lavičce Teplic, po vyřazení Örebra vyhlíží další úspěch.

"Postupu přes Örebro si hodně vážíme. Oni měli kvalitu a my naopak dost málo času na přípravu, takže teď v klubu vládne euforie. Jedeme na takové vlně, mohlo by nám to pomoci i proti Spartě, i když to bude asi ještě těžší," uvedl v rozhovoru s ČTK Plíšek. "Odhadovat naše šance je předčasné. Ale porazit se dá každý," poznamenal.

I když je známý tím, že se emoce snaží co možná nejvíc skrývat, netají, že zápas se Spartou jej chladným nenechá. "To asi ani moc nejde. Vracím se domů, na místa, která dobře znám. Už jenom to zaručí velký náboj. Když jsem do Sarajeva šel, netušil jsem, že se takhle brzo podívám zpátky, ale budu si to chtít co nejvíc užít," řekl Plíšek.

Hned ve čtvrtek večer, kdy Sarajevo dovršilo postup přes švédské konkurenty, mu mobilní telefon zahltila spousta zpráv z domoviny. "Ozvalo se hodně lidí. A také dost antisparťanů, kteří nám prý budou přát štěstí," popisoval Plíšek s úsměvem.

"Je zvláštní, že jdu proti krajanům, vlastně bojuju proti českému koeficientu, ale tady musí jít nějaké city stranou. Teď si přeju úspěch svého týmu," prohlásil.

Sám vnímá, že Sparta je před vzájemným soubojem v bosenské metropoli považována za favorita dvojzápasu. "Český fotbal má v Bosně obecně velmi dobré jméno a Sparta se bere jako dlouhodobě nejúspěšnější klub, který má velké zkušenosti i s pohárovými zápasy," uvedl Plíšek.

Pro jeho mužstvo ale může být výhodou, že má hru Sparty dokonale zmapovanou. "Mohlo by nám to nahrát, protože každá maličkost se hodí. Ale v dnešní době se stejně nic neutají, i Sparta o nás bude vědět v podstatě všechno," řekl Plíšek.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud