16. března 2012 • 09:54

VIDEO: Gólman City měl na hlavě postupový gól, o centimetry minul

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovské drama Manchesteru City se Sportingem Lisabon mohl pro anglické boháče zachránit brankář Joe Hart. Nikoliv fantastickým zákrokem, ale postupovým gólem! Jeho hlavičku však skvěle vyškrábl brankář Sportingu a City spolu s United v pohárové Evropě překvapivě končí.



City v Portugalsku prohrálo 0:1, doma chtělo ztrátu co nejrychleji zlikvidovat. Místo rychlého vedení ale po poločase prohrávalo 0:2 a postupové ambice byly takřka v prachu.

Anglický celek v tu chvíli potřeboval k postupu vstřelit čtyři góly. Druhému týmu Premier League nelehký úkol málem splnil. V 82. minutě dostal Agüero City do vedení 3:2, tlak domácích vrcholil.

V závěru do vápna naběhl i brankář Joe Hart. Anglická reprezentační jednička naskočila na přesný centr, Hartova hlavička mířila do brány. Gólman Sportingu Patricio však fantasticky zasáhl a konečny prstů míč vytěsnil ven z brány. Balon minul pravou tyč snad o tři centimetry!

Sestřih utkání City - Sporting (šance gólmana Harta v čase 1:45)

"Nemohu uvěřit tomu, že to nebyl gól. Ale to je fotbal. Pro fanoušky to muselo být neskutečné drama, druhý poločas jsme odehráli fantasticky," hodnotil smutně Hart po utkání.

Manchester City i přes výhru 3:2 v odvetě v Evropské lize končí, dopadl stejně jako jeho městský rival United (vyřazení od Athletika Bilbaa). V evropských pohárech Anglii zbývá jediný zástupce, londýnská Chelsea v Lize mistrů.

"Myslím, že to bude dobrý boj o ligový titul až do konce sezony. Oběma nám  zbývá jen Premier League, budeme na ní soustředit všechny své síly," snažil se hledat pozitiva ve vyřazení City kouč Roberto Mancini.

Zklamaný gólman City Joe Hart po porážce od Sportingu Lisabon
Zklamaný gólman City Joe Hart po porážce od Sportingu Lisabon

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud