25. července 2012 • 22:35

Nechceme být jako Liberec, varují před odvetou v Plzni

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PLZEŇ - RUSTAVI ČTVRTEK 20:00 ONLINE | Fotbalisté Plzně doufají, že v odvetě 2. předkola Evropské ligy nedopustí podobné komplikace s postupem, jaké měl Slovan Liberec se Šachťorem Karaganda v boji o Ligu mistrů. Jelikož Metalurg Rustavi považují Západočeši za kvalitativně podobného soupeře, nehodlají nic podcenit. Zvlášť když soupeř nemá co ztratit.



Plzeň úvodní zápas venku vyhrála 3:1, ale trenér Pavel Vrba nepovažuje postup za hotový. Proto zřejmě nasadí nejsilnější sestavu a opory by stáhl až ve chvíli, kdy by bylo o postupu jasno.

"Uvidíme podle vývoje utkání a případně na to budeme reagovat. Pro nás je nejdůležitější postoupit do dalšího předkola. Včera jsme sledovali utkání Liberce s podobným soupeřem a určitě nechceme nic podcenit," řekl Vrba na dnešní tiskové konferenci.

Očekává, že Rustavi alespoň v úvodu zápasu zkusí vykřesat naději rychlým gólem. "Soupeř rozhodně nesloží zbraně předem. Nebudou mít co ztratit. Očekávám z jejich strany vysoký presink. Hlavně ze začátku se budou určitě snažit hrát hodně ofenzivně a budou oproti prvnímu zápasu více riskovat. Nic jiného než jít do rizika jim nezbývá, protože musí pro postup minimálně vstřelit tři branky," popsal Vrba.

Odmítá ale, že by Plzeň pouze bránila náskok. "My se chceme prezentovat svojí tradiční kombinační hrou. Určitě to nechceme zabetonovat, ani nám taková hra nesedí," dodal.

Také kapitán Pavel Horváth věří, že Plzeň bude předvádět svou typickou hru a že oslaví s fanoušky domácí premiéru v nové sezoně.

Pavel Horváth na plzeňském tréninku před odvetným zápasem druhého předkola Evropské ligy Pavel Horváth na plzeňském tréninku před odvetným zápasem druhého předkola Evropské ligyFoto ČTK


"Doufám, že si diváci utkání užijí a nabudíme je i na nedělní ligový zápas s Hradcem. Doufám, že ráz utkání budeme určovat my. Nemůžeme ale v tom dusnu valit naší hru po celý zápas a budou také fáze, kdy si musíme odpočinout. Musíme si připravit dostatek šancí a věřím, že góly budou padat do té správné branky. Soupeř nemá co ztratit, tak by to měl být hezký zápas pro lidi," řekl Horváth.

To očekává i největší hvězda Rustavi útočník Dmitri Tatanašvili, který v úvodním duelu obstaral jediný gól gruzínského celku. "Výsledek prvního utkání pro nás není moc příznivý. Budeme se ale snažit co nejvíce útočit a vstřelit nějaké góly. Určitě to nebude jenom v obraně," slíbil Tatanašvili.

Pro něj bude zápas o to prestižnější, že právě v Plzni dva roky působil, než se v roce 2010 vrátil do Gruzie. Nyní ho ale v Plzni přivítalo jiné prostředí, než na jaké si pamatoval.

"Nový stadion v Plzni se mi moc líbí. Hodně se změnil k lepšímu od té doby, co jsem tu působil a viděl ho naposledy. Také hra Plzně se za tu dobu hodně změnila. Ten jejich útočný fotbal se mi velmi líbí. Střílí hodně gólů a je to atraktivní pro diváky," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud