30. srpna 2012 • 21:50

Zabiják Kadlec, čisté konto i fanoušci. Co posunulo Spartu dál

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANALÝZA | Fotbalová Sparta si otevřela cestu k milionům z Evropské ligy. Na domácí půdě vyhrála v odvetě play off Evropské ligy 2:0 nad Feyenoordem Rotterdam, když proměnil penaltu Václav Kadlec a poté hlavou potvrdil postup Jiří Jarošík. To Letenským po remíze 2:2 v prvním duelu stačilo k prodloužení pohárové jízdy. Co podle iSport.cz tým trenéra Vítězslava Lavičky dovedlo k postupu?



Sebevědomý zabiják Václav Kadlec

Uvadající talent, který hledá motivaci. Navíc stíhaný zraněními. Tahle pověst v posledních měsících provázela talentovaného mladíka. Kadlec ale rázně umlčel kritiky. Chytil se góly v Gambrinus lize na půdě Slovácka i doma proti Českým Budějovicím, pak se blýskl dvěma trefami na půdě Feyenoordu.

 Následně jej povolal trenér Michal Bílek do národního týmu. A hle, sebevědomí bylo zpět. Kadlec si troufl ve čtvrtek na Letné za bezbrankového stavu postavit k penaltě a chladnokrevně ji proměnil. Tím nasměroval Spartu k postupu do základní skupiny Evropské ligy. A Letenští mohou slavit dvakrát. Spasitelem už není jen Leo Kweuke, k dispozici má kouč Lavička i dalšího zabijáka, který góly drží tým vicemistra – Václava Kadlece.

Václav Kadlec zařídil penaltu, pak ji sám proměnil a po skvělém vystoupení i v prvním zápase velkou měrou přispěl k postupu SpartyFoto Pavel Mazáč (Sport)

Vaclík splnil slib, udržel druhé čisté konto v sezoně

Nedostat gól, to byl pro Spartu v téhle sezoně pomalu nesplnitelný úkol. V rozhodující bitvě o pokračování v pohárové Evropě jej ale mužstvo Vítězslava Lavičky zvládlo. O dva góly vedla Sparta už v Rotterdamu, jenže tam náskok ztratila. Na domácí půdě si sparťané nic takového nedopustili.

Tým podržel jistými zákroky gólman Tomáš Vaclík. Ten dodržel svůj den starý slib, když tvrdil, že od Feyenoordu doma neinkasuje. „Doufám, že čisté konto přijde pro nás v ten nejdůležitější okamžik – tedy v domácí odvetě proti Feyenoordu. Věřím, že jsme si nulu odložili právě pro ni, protože by to znamenalo, že je postupová,“ hlásil gólman ve středu. A ukázalo se, že měl pravdu.

Zaplněná Letná posouvá Spartu výš

Na začátku Gambrinus ligy se Letenští museli vypořádat s prázdnými ochozy, když pykali za řádění fanoušků při ligovém zápase s Českými Budějovicemi v minulé sezoně. Hráči Sparty neskrývali, jaký problém to pro ně prázdný stadion znamená. Když šlo do tuhého, mohla se už Sparta spolehnout na podporu víc než sedmnácti tisícovek příznivců, kteří jí dohnali k vítězství.

Po závěrečném hvizdu si také Letenští náležitě užili děkovačku, když nadšeně křepčili s fanoušky. Teď je jasné, že se mohou všichni těšit i na další duely v báječné atmosféře. Tažení Sparty v Evropské lize pokračuje.

Leonard Kweuke při ekvilibristickém pokusu o střelu
Leonard Kweuke při ekvilibristickém pokusu o střelu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud