Pavel Janega
13. února 2013 • 17:43

Na Chelsea bez Jarošíka. Ale mám klidné spaní, tvrdí Lavička

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potvrzeno. Fotbalová Sparta se v zítřejším duelu s londýnskou Chelsea musí obejít bez Jiřího Jarošíka. Klíčový stoper nedokázal včas vyléčit poraněný sval a zápas bude sledovat pouze z tribuny. „Je z toho zklamaný,“ řekl letenský kouč Vítězslav Lavička, který musí vymyslet, kým Jarošíka nahradí. „Ale mám klidné spaní, musím říct,“ dodává s úsměvem.



Trenér Lavička na předzápasové tiskové konferenci oznámil, že všichni jeho svěřenci jsou připraveni do zápasu naskočit s výjimkou trojice fotbalistů – Kadeřábka, Přikryla a právě Jarošíka. Zejména absence posledního jmenovaného představuje pro Spartu velkou ztrátu.

„Byl bych nejradši, kdyby mohl nastoupit,“ neskrývá Lavička. „Pro Jirku je to kruté. Patří ke klíčovým hráčům, navíc prošel Chelsea. Tento zápas má pro něj speciální náboj. Je z toho zklamaný.“

Zimní přípravu Lavička přizpůsobil hledání ideální obranné čtveřice.  „Vyzkoušeli určité varianty. Z toho se přirozeným způsobem vykrystalizovala podoba obranné čtveřice, která s největší pravděpodobností vyběhne v základní sestavě,“ podotkl sparťanský kouč.

Kdo vedle stopera Ondřeje Švejdíka nastoupí? To Lavička z logických důvodů odmítl veřejně komentovat. Šanci ale s největší pravděpodobností dostane Mario Holek.

Fotbalisté pražské Sparty se chystají na zápas proti Chelsea
Video se připravuje ...

Lavička si uvědomuje, že spekulace nad sestavou mohou být ve finále naprosto zbytečné, pokud celý tým nepodá stoprocentní koncentrovaný výkon.

„Můžeme se měřit s velkokluby, to jsme ukázali na podzim. Ale pouze za předpokladu, že budeme dostatečně odvážní, disciplinovaní a efektivní. Musíme se i nadále prezentovat takticky dobrou hrou,“ míní Lavička.

Spartě se však střelecky proti anglickým klubům nedaří. Na domácí půdě naposledy vstřelila gól Watfordu – a to v roce 1983! „Je to dlouhá série, ani jsem o ní nevěděl. Ale bylo by skvělé historii přepsat,“ burcuje Lavička, který tehdy na Letné působil coby hráč, ale do utkání nezasáhl.

Trenér Sparty Vítězslav Lavička a kapitán Marek Matějovský odpovídají novinářům
Trenér Sparty Vítězslav Lavička a kapitán Marek Matějovský odpovídají novinářům

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud