Pavel Janega
17. července 2013 • 19:58

Komplikace! Spartu straší zdravotní problémy. Půjde do rizika?

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden problém za druhým... Fotbalové Spartě se sype kádr a trenér Vítězslav Lavička počítá padlé. Ve čtvrtečním utkání Evropské ligy s BK Häcken Göteborg (ONLINE, 20:15) zcela jistě nenastoupí v nejsilnějším složení. Zejména na krajích obrany musí jít do rizika. Anebo improvizovat.



Kdo chybí? Sparta nemůže počítat s Ladislavem Krejčím, který s poraněnými třísly vynechal větší část letní přípravy. Na marodku museli také Matěj Hybš a Roman Bednář.

Trénink Sparty před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Häckenem.Foto ČTK

„První utrpěl únavovou zlomeninu a mimo hru bude několik týdnů. U Bednáře upřesní diagnózu až lékařská vyšetření. Jak dlouho nebude hrát, zatím nevíme,“ uvedl Ondřej Kasík, tiskový mluvčí klubu.

Bednářovu absenci považuje trenér Vítězslav Lavička za velkou komplikaci. Zatím ale nedokázal specifikovat, proč chybí. Pouze poodhalil, že „výsledky krevních testů nebyly v pořádku“. Svou roli tak mohla sehrát přechozená viróza či únava.

Na hrotu útoku se objeví David Lafata, s čímž se počítalo. Potíž je v tom, že v nedělním ligovém zápase s Jihlavou si bude odpykávat trest, který si přenesl z minulé sezony. A pokud není Bednář v pořádku, nastává Spartě značný problém.

Hybš nemůže, co Costa?

Nová posila Costa.Foto ČTK

Exotická akvizice Costa měl být náhradou za Manuela Pamiče, jenž odešel hostovat do italského Chieva. Jenomže společně s Tomášem Zápotočným trénují naplno teprve pár dní.

„Costa se postupně zapojoval do tréninku, včera a předevčírem absolvoval plnou zátěž. Teď zvažujeme, jestli ho nasadit do ostrého zápasu, nebo zvolit opatrnější variantu,“ přemýšlí Lavička.

Pokud se rozhodne vsadit Costu, půjde do rizika, že se zranění obnoví. Opatrnější variantou je postavit Pavla Kadeřábka s tím, že se Lukáš Pauschek přesune doleva. „Naštěstí jsme do Sparty přivedli hráče, kteří jsou univerzálnější,“ pochvaluje si letenský kouč. V kádru je také navrátilec z hostování Pablo Gil.

Trénink Sparty před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Häckenem.
Trénink Sparty před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Häckenem.

S jistotou se dá naopak konstatovat, že stoperskou dvojici utvoří Holek–Polom, kteří se přes léto „zbavili“ Jiřího Jarošíka a Ondřeje Švejdíka posadili mezi náhradníky.

Trénink Sparty před čtvrtečním zápasem Evropské ligy s Häckenem.Foto ČTK
„Holek je ve věku, kdy nasbíral dostatek zkušeností a měl by být hráčem, který bude nejen nositelem dobrého výkonu, ale jeho řídící funkce na hřišti bude větší než v minulé sezoně,“ podotkl Lavička.

Matějovský, nebo Vacek?

Dalším otazníkem je střed zálohy, kde mají jistotu de facto jen dva ze tří středopolařů: Vácha a Hušbauer. O poslední místo se rvou Marek Matějovský a Kamil Vacek.

Lavička odmítl říct, koho z nich postaví. Vydařené výkony Matějovského v přípravě mu pořádně zamotaly hlavu. Trenér Sparty ale samozřejmě mlžil i z toho důvodu, aby neodkryl karty soupeři.

„Nechci říkat, kdo nastoupí. Ale oba se snažili v přípravných zápasech ukázat maximum tak, aby si vybojovali místo v sestavě. Zvažovali jsme všechny varianty a nyní máme představu o složení základní sestavy.“

Jaká tedy může základní jedenáctka Sparty vypadat?

Vaclík – Pauschek, Polom, Holek, Costa – Hušbauer, Vácha, Vacek (Matějovský) – Kadlec, Lafata, Přikryl.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud