Hynek Preisler
20. září 2013 • 11:00

Měl jsem nervy na sudího, říká Kušnír o penaltě, která prý nebyla

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z FREIBURGU | Série chyb obránce Ondřeje Kušníra = 0:1. Nejistý zákrok gólmana Přemysla Kováře = 0:2. Přesto fotbalisté Liberce v 1. kole základní skupiny Evropské ligy zabrali a dokázali vyrovnat na 2:2.



„Podle průběhu utkání musíme být spokojení za bod, i když jsme byli blízko vítězství, ale i porážky na konci. Bod bereme,“ řekl po dramatickém duelu zkušený obránce Ondřej Kušnír.

MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 10. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:1
ONLINE
3. října
19:00
GD Estoril Praia
GD Estoril Praia
Góly

Domácí: 15. Šural, 62. Kováč

Hosté: 45. Leal

Sestavy

Domácí: Kovář – Coufal, Kováč (C), Kelič, Fleišman – Sackey, Šural (90. Hadaščok), Pavelka, Frýdek, Delarge (76. Kalitvincev) – Rabušic (90+2. Pimpara).

Hosté: Silva (C) – Luiz (83. Balboa), Miguel, Fernandes, Mano – dos Santos, Goebel Evandro, Gonçalves Filipe (70. Fernandes) – Pedro Galvão (61. Tavares), Leal, Couto Sebá.

Náhradníci

Domácí: Hroššo, Karišik, Pimpara, Kalitvincev, Hadaščok, Jánošík

Hosté: Ribeiro, Tavares, Pedro, Gladestony, Balboa, Fernandes, Lopes

Karty

Domácí: Sackey, Coufal, Sackey (č)

Hosté: Miguel, Miguel (č), dos Santos

Rozhodčí

Hansen – Bille, Rix (všchni Dánsko)

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

7 500 diváků

Vypadalo to, že vás před penaltovým zákrokem rozhodila žlutá karta, kterou jste chvíli před tím obdržel za špatné autové vhazování. Je to tak?
„Nevím, měl jsem nervy, v tu chvíli jsem se neovládl. Kova (Kováč) mě tam trochu utěšoval, ale v tu chvíli jsem byl hlavou úplně jinde. Byl tam faul, který nebyl, dostal jsem žlutou kartu a měl jsem z toho trochu nervy na rozhodčího. Pak byla penalta, která prý nebyla, rozhodčí za lajnou by to měl vidět... Ale pak jsem to hodil za hlavu a myslím, že to bylo v pohodě.“

VIDEO | Podívejte se na všechny čtyři góly, které padly po kiksech obran obou týmů

Tyhle míče lítají jako blázen

„Určitě si to za rámeček nedám. Viděl jsme to, ale tyhle balony lítají jako blázen. Když jsme je dostali, tak jsem říkal, že musíme střílet, střílet a vidíte, co to dělá. Trénovali jsme s nimi už po posledním zápase s Plzní. Pro hráče jsou výborný, ale pro gólmany jsou tyhle míče zakletý. Ale nechci se na to vymlouvat, je to jasná chyba gólmana. Příště to musí být lepší.“

Druhý inkasovaný gól očima Přemysla Kováře

Nebyla v té chvíli zbytečná klička, kdy jste ztratil míč, z čehož pramenila penalta?
„Chtěl jsme si obhodit hráče a vystihl mi to. Šel na bránu, dobíhal jsem ho, ale dostal se přede mě, myslím, že mi tam nechal chytře nohu a spadnul.“

Co jste změnili do druhého poločasu?
„Řekli jsme si, že musíme být aktivnější, že budeme napadat výš a vyšlo nám to. Druhé poločasy to tak máme vždy.“ (uculí se)

V čem je kouzlo druhých poločasů Liberce?
„To nevím, ale od začátku jsme na ně čekali, měli jsme na ně hned vletět. Viděli jsme pak, že když to uděláme, mají problém s rozehrávkou, což jsme měli praktikovat od samého začátku. Bohužel jsme začali až od druhého poločasu, ale určitě jsme za to rádi.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud