15. února 2014 • 04:30

Plzeň jde na Doněck bez prohry, jakou Uhrin nasadí sestavu?

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konec zkoušení, příště už Plzeň pojede naostro. V generálce na úvodní duel se Šachtarem Doněck v Evropské lize (hraje se ve čtvrtek ve Štruncových sadech) remizovala ve čtvrtek na Kypru 1:1 s ruským Rostovem, v přípravě tedy neprohrála.



Devět zápasů, šest výher, tři remízy. S touto bilancí uzavřela Plzeň přípravu na jarní sezonu. V závěrečném testu s desátým celkem ruské ligy Rostovem brzy prohrávala z pokutového kopu, těsně před přestávkou srovnal Milan Petržela.

„Byli jsme hodně aktivní a ke konci zápasu chybělo jen málo, abychom vstřelili rozhodující branku. Dle mého to bylo kondičně velice složité, protože obě mužstva hrála fotbal nahoru dolu. Je škoda, že jsme nevyhráli, ale je to stále jen příprava. Teď se budeme soustředit na poslední detaily tak, abychom byli na Šachtar připraveni co nejlépe,“ prohlásil trenér Plzně Dušan Uhrin.

PRAVDĚPODOBNÁ SESTAVA

Kozáčik
-
Řezník, Procházka, Čišovský, Limberský
-
Hořava, Horváth
-
Petržela, Kolář, Kovařík
-
Tecl 

Sestava, kterou nasadil od úvodní minuty, by měla být téměř totožná s tou, jež za necelý týden vyrukuje na Doněck. Tedy i se Stanislavem Teclem na hrotu, neboť je z útočníků nejlépe použitelný do brejkových situací, na které budou viktoriáni v souboji se silným Šachtarem spoléhat. Jediným nejasným bodem je obsazení levé zálohy, kde místo Michala Ďuriše může naskočit Jan Kovařík.

„Trenér nám říkal, že každý hrajeme o sebe, nehodlám hodnotit, jak kdo zápas odehrál. Nicméně je pravděpodobné, že sestava na Doněck bude podobná,“ uvedl kapitán Pavel Horváth.

Do generálky vstoupil se spoluhráči zle, ve 2. minutě vyrazil brankář Matúš Kozáčik ránu Dzjuby před sebe, při následné dorážce nejlepšího střelce ruské ligy (10 gólů) fauloval. Z penalty se Dzjuba nemýlil.

„Začátek jsme prospali v prvním utkání na Kypru, teď se nám povedlo to samé. Ale je potřeba říct, že jsme si proti silnému soupeři vytvořili dost šancí, abychom zápas otočili,“ podotkl Horváth.

Plzni se povedlo zužitkovat jedinou, minutu před koncem prvního dějství perfektně provedený brejk zakončil Milan Petržela. Po přestávce se blýskl pohotovou ranou Tomáš Hořava, po rohu se dostal k nebezpečné hlavičce Tomáš Wágner, skóre se však už neměnilo.

„S generálkou jsem spokojený, odehráli jsme ji v dobrém tempu, stejně jako předchozí utkání na Kypru. Doufám, že si to dobré přeneseme do ostrých zápasů,“ věří Horváth, který přípravná utkání sice nepodceňuje, ovšem ani nepřeceňuje. Ví moc dobře, že ta mistrovská jsou o úplně o něčem jiném.

„Všechno se bude hodnotit podle toho, jak se nám povede, až o něco půjde.“
Plzeňští se z Kypru vrátili v pátek večer, v sobotu mají volno, od neděle se začnou chystat na Šachtar.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud