Karel Häring
12. února 2014 • 15:40

Trenér Šachtaru chválí Plzeň: Musíme si dát pozor na Horvátha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Horváth si může být jistý, že mu hráči Šachtaru Doněck budou věnovat v nadcházejících dvou utkáních Evropské ligy velkou pozornost. Jejich trenér Mircea Lucescu je varuje, že pokud dají osmatřicetiletému veteránovi prostor na jeho typické přihrávky, mohou se dostat do potíží.



Už příští čtvrtek se představí ukrajinský klubový gigant na hřišti Viktorie Plzeň v rámci úvodního duelu prvního vyřazovacího kola Evropské ligy. A ačkoliv je Šachtar, jenž tuto soutěž vyhrál v roce 2009, favoritem, Lucescu vybízí k opatrnosti.

„Na této úrovni už nejsou silné a slabé kluby. Všechny jsou na stejně vysoké úrovni. Pro mě je Viktoria Plzeň velmi dobrým týmem s dobrými výsledky a velkými zkušenostmi. Setkali jsme se před třemi roky v rámci turnaje Copa del Sol a tam jsme poznali, jak kvalitní Viktoria je (Šachtar zvítězil 2:1). Nedávná změna trenéra neubírá nic na kvalitě jejich kádru,“ uvedl osmašedesátiletý rodák z Bukurešti, který si pamatuje Dušana Uhrina mladšího z jeho působení v rumunské lize.

Nepočítá s tím, že by v prvních měsících nějak zásadně měnil herní styl. „Plzeň je jedním z velmi kvalitních celků ze střední Evropy. Disponují skvělou organizací a disciplínou ve hře. Vím, že se jedná o ofenzivní tým, který střílí hodně branek,“ uvedl Lucescu v rozhovoru pro klubové stránky.

Z individualit západočeského celku upozornil především na Pavla Horvátha, jehož krátce vedl v Galatasarayi. Tam se sice bývalý český reprezentant neprosadil, nicméně rumunský kouč pro něj má jen slova chvály.

„Jedná se o skvělého fotbalistu s mimořádnými schopnostmi. Je to velká osobnost a mně se jeho hra velmi líbí. Hrát v 38 letech a být jedním z nejdůležitějších článků týmu je obdivuhodné,“ prohlásil s tím, že jedním z hlavních úkolů jeho hráčů ve středu pole bude, aby mu nedávali mnoho prostoru a času na rozehrávku.

„Musíme být velmi obezřetní, protože pokud mu to nabídneme, dokáže být velmi nebezpečný především díky skvělým přihrávkám. Dokáže přesně najít své spoluhráče dlouhými pasy za obranu a ti pak můžou skórovat. Na to si budeme muset dát pozor.“

Úvodní zápas se hraje 20. února v Plzni od 21.05.

David Štípek na soustředění Viktorie Plzeň v Turecku
David Štípek na soustředění Viktorie Plzeň v Turecku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud