30. července 2015 • 20:52

Liberec porazil Šmonu 2:1, soupeř snižoval minutu před koncem

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce vstoupili do kvalifikace Evropské ligy domácím vítězstvím 2:1 nad Hapoelem Kirjat Šmona. Úvodní duel 3. předkola soutěže rozhodli zahraniční hráči Slovanu, ve 43. minutě otevřel skóre konžský útočník Dzon Delarge a v 84. minutě se trefila čerstvá albánská posila Herolind Shala. Minutu před koncem snížil Ahmed Abed. Odveta se hraje za týden v Izraeli.



Liberecký trenér Trpišovský na dvou místech změnil vítěznou základní sestavu z nedělního úvodního ligového kola s Mladou Boleslaví. Ve středu pole nastoupil Sackey a na hrotu Rabušic, který tak hrál poprvé od svého návratu z Itálie od začátku.

Severočeši byli od úvodních minut aktivnější, do gólových šancí se ale zpočátku nedostávali. Až v polovině první půle se Pavelka snažil špičkou kopačky na malém vápně usměrnit přízemní centr do sítě a těsně minul. Pak pálil po signálu nad úspěšný střelec z prvních dvou soutěžních zápasů sezony Bartošák a Šuralovu střelu z otočky chytil brankář Haimov.

Hosté, kteří v sezoně 2012/13 v základní skupině Evropské ligy prohráli 1:3 a remizovali 1:1 se Spartou, se v úvodní půli téměř nedostávali do libereckého vápna a často na trávníku polehávali. Když už se zdálo, že Slovan svou převahu do pauzy nezužitkuje, vysunul Hovorka ve 43. minutě přesným pasem Delarge, jehož první střelu ještě Haimov vyrazil, ale na dorážku do odkryté branky nemohl dosáhnout.

Liberci kazí radost gól z 89. minuty: Máme smíšené pocity
Video se připravuje ...

Na druhém týmu uplynulé sezony izraelské ligy bylo patrné, že na rozdíl od Slovanu hraje první soutěžní duel sezony. Po přestávce ale Hapoel přidal a poprvé zahrozil, střídající Chukwuma ale z úhlu minul. Po hodině měl Kirjat Šmona obrovskou šanci k vyrovnání. Po Hovorkově chybě šli hosté dva na jednoho, Chukwuma přiťukl úplně volnému Rochetovi a Slovan mohl děkovat brankáři Koubkovi, který gólovou šanci chytil.

Liberec odpověděl centrem, který se snažil tečovat Rabušic, ale minul. Pak se hrálo bez větších šancí, až v 83. minutě protáhl Koubka Elkayam. O minutu později ale udeřilo na druhé straně. Gólman Haimov vyrazil míč jen před sebe, kde stála střídající posila ze Sparty Shala, který zamířil do odkryté branky a skóroval hned ve své soutěžní premiéře za Slovan.

Jenže velmi slibný výsledek do odvety v náročných klimatických podmínkách udržel Liberec jen pět minut. Po nedůrazu v liberecké obraně vystřelil Abed a jeho tečovaný pokus zapadl s pomocí tyče do sítě.

Tomáš Koubek zlikvidoval hráčům Šmony velké šance
Tomáš Koubek zlikvidoval hráčům Šmony velké šance

Úvodní zápas 3. předkola fotbalové Evropské ligy:

Slovan Liberec - Hapoel Kirjat Šmona 2:1 (1:0)

Branky: 43. Delarge, 84. Shala - 89. Abed. Rozhodčí: Evans - Edwards, Roberts (všichni Wales). ŽK: Bartošák, Sackey, Delarge, Pavelka - Borcal, Kassio, Ostvind, Mizrachi. Diváci: 5400.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Sackey, Pavelka - Delarge (86. Fleišman), Šural, Kerbr (53. Shala) - Rabušic (74. Bakoš). Trenér: Trpišovský.
Kirjat Šmona: Haimov - Elkayam, Kassio, Gutiérrez, Borcal - Shukrani (51. Rochet), Broun - Abed, Ostvind (75. Mizrachi), Bruno - Axebrad (46. Chukwuma). Trenér: Hassarmi.

Zápas jsme sledovali ONLINE.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 7. • 19:00
FC Slovan Liberec
FC Slovan Liberec
2:1
ONLINE
30. července
19:00
Hapoel Kirjat Šmona
Hapoel Kirjat Šmona
Góly

Domácí: 43. Delarge, 84. Shala

Hosté: 89. Abed

Sestavy

Domácí: Koubek – Coufal, Hovorka, Švejdík, Bartošák – Sackey, Pavelka "C" – Delarge (86. Fleišman), Šural, Kerbr (53. Shala) – Rabušic (74. Bakoš).

Hosté: Halmov "C" – Elkayam, Gutierrez, Kassio, Borcal – Broun, Ostvind (75. Mizrachi), Shukrani (52. Rochet) – Abed, Axebrad (46. Chukwuma), Bruno.

Karty

Domácí: Sackey, Bartošák, Delarge, Pavelka

Hosté: Borcal, Kassio, Ostvind, Mizrachi

Rozhodčí

Evans – Edwards, Roberts (všichni Wales)

Stadion

U Nisy, Liberec

Návštěva

5400 diváků

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud