Jakub Dvořák
1. října 2015 • 22:10

Z náhradníka hrdinou! Brabec zařídil dva góly, chválil ho i Ščasný

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho seděl na střídačce, ale dočkal se. Sparťanský obránce Jakub Brabec má za sebou fotbalově náročný týden. Nejdříve byl u vypjatého pohárového duelu proti Královu Dvoru, následoval poločas v prohraném derby se Slavií a teď ho trenér Ščasný po dlouhé době poslal do základu v Evropské lize proti APOELu Nikósie (2:0). Třiadvacetiletý stoper zvládl čtvrteční zápas Evropské ligy s grácií. Na první branku přihrál a druhou sám vstřelil.



Jestli chtěl trenér Zdeněk Ščasný ve hře Sparty něco změnit, s nasazením Jakuba Brabce se mu to povedlo. Rozhodnutí mu ulehčilo i zranění jindy stabilního člena sparťanské obrany Maria Holka.

Brabec se prezentoval kvalitním výkonem hned od prvních minut. Vedle Costy, který měl na starosti především vzdušné souboje a zachytávání brejků kyperského týmu, se mladý obránce staral o konstruktivní rozehrávku.

Vše vyšperkoval ve 24. minutě, kdy přesným centrem za obranu našel kapitána Davida Lafatu a po jeho přihrávce poslal Letenské do vedení Kehinde Fatai.

VIDEO: Branka Jakuba Brabce na 2:0 pro Spartu

Další velký Brabcův moment přišel ve druhém poločase. V 60. minutě rozehráli domácí roh nakrátko, Bořek Dočkal poslal centr do vápna APOELu a ten doplachtil až na zadní tyč, kam si naběhl právě sparťanský obránce a s instinktem zabijáka zavěsil míč do sítě.

Trenér Ščasný o Brabcovi:

"Zvládl to výborně, založil akci před prvním gólem, druhý dal sám. Hrál naprosto suverénně. Je pravda, že ode mě nedostal moc prostoru, on tomu rozuměl. Snažili jsme se na Kubovi pracovat, odstraňovat jeho chyby, on byl trpělivý, pracoval a vyplatilo se mu to. Možná by nastoupil, i kdyby Mario nechyběl kvůli zranění, i tak by asi hrál. Pokud bude takhle pokračovat, tak si stoprocentně řekl o větší prostor. To hlušší období nenesl složitě, byla tam chvíle, kdy jeho manažer uvažoval, že by mohl odejít na hostování, já jsem říkal, ať je trpělivý, že mu šanci určitě dám. Vydržel, naskočil a hrál výborně.“

Postaral se tak o oba góly Pražanů a podtrhl svůj velmi dobrý výkon. „Kuba to zvládl velmi dobře, navíc přidal i gól. Dobře komunikoval, s Kostíkem (Costou) se dobře zajišťovali, skvělá obranná hra," pochválil oba stopery brankář David Bičík.

Přitom poslední celé ligové utkání odehrál Brabec naposledy 1. srpna proti Baníku Ostrava. Od té doby pouze vysedával na lavičce a zvládl odehrát pohárové utkání proti Královu Dvoru a druhý poločas v derby proti Slavii. Proti APOELu však ukázal, že s ním musí sparťanský trenér určitě počítat.

Jiráček: Kotel dnes chyběl, doufám, že nás příště podpoří
Video se připravuje ...

Matějovský: APOEL bych nehanil. Svojí kvalitu má
Video se připravuje ...

Bičík: Vyříkali jsme si to. A po dlouhé době jsme hráli, jak chtěli trenéři
Video se připravuje ...

Jakub Brabec měl ze své branky velkou radost.
Jakub Brabec měl ze své branky velkou radost.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud