1. října 2015 • 20:49

Sparta slaví první výhru v Evropské lize, APOEL porazila 2:0

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty zvládli reparát za nepovedené derby a v Evropské lize si připsali důležité tři body. Letenští porazili na domácím hřišti kyperský APOEL 2:0, góly se blýskli Kehinde Fatai a Jakub Brabec. Sparta tak po remíze z Asterasu zaznamenala v základní skupině i první výhru a je druhá se čtyřmi body. První je zatím stoprocentní Schalke 04.



MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 10. • 19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
2:0
ONLINE
1. října
19:00
Apoel F.C.
Apoel F.C.
Góly

Domácí: 23. Fatai, 60. Brabec

Hosté:

Sestavy

Domácí: Bičík – Mareček, Brabec, Nhamoinesu, Frýdek – Fatai (86. Konaté), Dočkal, Jiráček, Matějovský, Krejčí (90. Steinhöfer) – Lafata.

Hosté: Waterman – Sérgio, Anastasiou, Carlão, Antoniades – Morais, Artymatas, Makrides (80. Charalambides) – Efrem, Piątkowski (66. Cavenaghi), Vander (52. Štilić).

Náhradníci

Domácí: Štěch, Hušbauer, Hybš, Konaté, Kováč, Paixão, Steinhöfer

Hosté: Štilić, Kissas, Ioannou, Charalambides, Cavenaghi, Guilherme, Aloneftis

Karty

Domácí: Jiráček, Matějovský

Hosté: Vander, Antoniades, Sérgio, Artymatas

Rozhodčí

Pawel Gil -Piotr Sadczuk, Marcin Borkowski (Polsko)

Stadion

Generali Arena

Sparta oproti prohranému derby se Slavií nastoupila s několika změnami. Z obrany vypadl zraněný Holek a chybující Hybš s Hušbauerem, šanci tak dostali Fatai, Mareček a Brabec. V základu kyperského celku zase chyběla největší hvězda, argentinský útočník Cavenaghi.

"Myslím, že jsme zápas od začátku kontrolovali, soupeř měl vlastně jen jednu šanci," řekl trenér Sparty Zdeněk Ščasný. "Také jsem rád, že nám všechny změny vyšly. Fatai hrál výborně, Frýdek vlevo taky, stejně jako Brabec, který první gól připravil a druhý sám dal," přidal.

Bičík: Vyříkali jsme si to. A po dlouhé době jsme hráli, jak chtěli trenéři
Video se připravuje ...

Domácí se museli obejít také bez podpory letenského kotle, který na protest proti finanční podpoře uprchlíků ze vstupného utkání bojkotoval. "Myslím, že takový zápas by si zasloužil podstatně lepší atmosféru, ale s tím nic nenadělám," uvedl Ščasný.

Sparta byla od začátku aktivnější a ve 24. minutě se dočkala vedoucího gólu, když Lafata našel před prázdnou brankou Fataie. Vzápětí rozhodčí neuznali Krejčího trefu kvůli ofsajdu, v těžké pozici mířil mimo Fatai a podobně dopadli v závěru také Dočkal s Frýdkem. Hosté v prvním poločase kromě čtyř žlutých karet nepředvedli vůbec nic.

Jiráček: Kotel dnes chyběl, doufám, že nás příště podpoří
Video se připravuje ...

"Dali jsme do zápasu, co jsme mohli, a dostali jsme, co jsem si zasloužili," řekl hostující trenér Temuri Ketsbaia. "Asi jsme měli Spartu respektovat víc. Pět hráčů základní sestavy nehrálo, snad se vrátí po reprezentační pauze. Příště se budeme snažit víc, všude jsme byli druzí," dodal.

Po přestávce APOEL převzal aktivitu, ale s ojedinělou šancí Piatkowského si poradil brankář Bičík. Sparta navíc prakticky okamžitě zaváhání hostů v koncovce potrestala - po hodině hry se po rohu trefil Brabec. O pět minut později to mohlo být o tři góly, ale Jiráček trefil tyč.

Sparta poté až do konce bavila fotbalem a prodloužila si domácí neporazitelnost v základní skupině Evropské ligy na deset zápasů, zatímco APOEL prohrál i druhé utkání ve skupině. Další duel čeká letenský celek za tři týdny v Německu na hřišti vedoucího celku tabulky Schalke.

Matějovský: APOEL bych nehanil. Svojí kvalitu má
Video se připravuje ...

Utkání 2. kola skupiny K fotbalové Evropské ligy:

Sparta Praha - APOEL Nikósie 2:0 (1:0)
Branky: 24. Fatai, 60. Brabec. Rozhodčí: Gil - Sadczuk, Borkowski (všichni Pol.). ŽK: Jiráček, Matějovský - Vander, Antoniades, Mário Sérgio, Artymatas. Diváci: 9130.

Sestavy:

Sparta: Bičík - Mareček, Brabec, Costa, Frýdek - Fatai (86. Konaté), Dočkal, Jiráček, Matějovský, Krejčí (90. Steinhöfer) - Lafata. Trenér: Ščasný.

APOEL: Waterman - Mário Sérgio, Anastasiu, Carláo, Antoniades - Makridis (80. Charalambides), Artymatas, Nuno Morais - Vander (53. Štilič), Piatkowski (67. Cavenaghi), Efrem. Trenér: Ketsbaia.

Druhý gól Sparty vstřelil obránce Jakub Brabec.
Druhý gól Sparty vstřelil obránce Jakub Brabec.

Z V R P Skóre B
1. Sparta 12 6 4 2 21:12 22
2. Schalke 8 4 3 1 15:6 15
3. Asteras 6 1 1 4 4:12 4
4. Apoel 6 1 0 5 3:12 3

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud