Jonáš Bartoš
6. listopadu 2015 • 10:32

Co brzdí Plzeň v Evropě... Které zkušené opory už zklamaly?

Vstoupit do diskuse
0
  • Zkušení hráči Viktorie Plzeň, kteří v pohárech mohli zahrát lépeZkušení hráči Viktorie Plzeň, kteří v pohárech mohli zahrát lépeFOTO: Koláž iSport.cz

    Poprvé od doby, co fotbalová Viktoria Plzeň začala poznávat skupiny evropských pohárů, nejspíš nepřežije podzimní část. Tři porážky po sobě včetně té čtvrteční s Rapidem Vídeň 1:2 odsoudily postupové naděje českého mistra v Evropské lize pouze do rovin velkých teorií. Proč se ambicióznímu týmu nedaří? Ideální nebyly během podzimu výkony nejzkušenějších hráčů, kteří si v těžkých duelech vybírali špatné chvilky.

  • Matúš Kozáčik (brankář, 31 let)

    U druhého gólu měl soupeř velké štěstí, řekl Kozáčik
    Video se připravuje ...

    Už čtvrtou sezonu si drží pozici plzeňské jedničky, protlačil se i do slovenské reprezentace. Jenže v pohárech jdou zbytečné branky také za ním. Mužstvo nepodržel v zápase na Rapidu Plzeň, smolný gól dostal i v domácí odvetě. Střídá výtečné výkony s horšími chvilkami. „Je to škoda, jejich hráč šel při prvním i druhém gólu sám. To by se nám stávat nemělo. Při tom druhém měl velké štěstí. Já si proti němu nakročil, on v podstatě zakopl a dal to druhou nohou okolo mě. Šťastný gól,“ litoval jednatřicetiletý gólman kuriózní branky Rapidu na 2:1, která znamenala konečné vítězství.

  • František Rajtoral (obránce, 29 let)

    Plzeňský obránce František Rajtoral Plzeňský obránce František RajtoralFoto Michal Beránek (Sport)

    Nezdolné plzeňské dynamo se poslední dobou zaseklo. František Rajtoral toho z týmu v aktuální sezoně odehrál nejvíc, ale zaostává za výkony z let, kdy patřil do národního týmu. Především směrem dozadu to není ideální, chybí mu i produktivita v ofenzivní činnosti. Nejhorší chvilky si vybral doma proti Rapidu Vídeň. Dvakrát mu pláchl Philipp Schobesberger a zajistil rakouskému celku důležitou výhru. V Plzni by mu prospěla větší konkurence, čeká se, až se na jaře zapojí dlouhodobě zraněný Radim Řezník.

  • Václav Procházka (obránce, 31 let)

    První gól jsme chtěli dát my, litoval Procházka
    Video se připravuje ...

    Plzeňský kapitán se pyšní skvělou rozehrávkou, obranu soupeře dokáže překvapit nečekanými útočnými výlety. Václav Procházka ale v aktuální sezoně zažil i nepříjemné chvilky. Na Villarrealu a se Spartou oslabil tým vyloučením, vzadu občas vyrábí zbytečné chyby. Trenéři jeden z pilířů sestavy zatím podrželi, naposledy proti Rapidu odehrál slušnou partii. Nicméně potřebuje své výkony stabilizovat, přidat na koncentraci a vyvarovat se chyb, které mužstvo zbytečně sráží.

  • David Limberský (obránce, 32 let)

    David Limberský David LimberskýFoto Pavel Mazáč (Sport)

    Od léta toho stihl opravdu hodně, mimo hřiště si prošel těžkými situacemi. V zápasech si ale pořád většinu času odvádí svou práci velmi dobře. Problémy měl David Limberský spíš na začátku sezony. Nepovedla se mu domácí odveta s Maccabi, která mužstvo stála postup do play off Ligy mistrů a desítky milionů korun. Od nástupu trenéra Karla Krejčího hraje soustředěně a prakticky bez chyb, víc si dovoluje v ofenzivě. Vyřazení s Maccabi ale všechny v Plzni bude strašit ještě hodně dlouho.

  • Daniel Kolář (záložník, 30 let)

    Záložník Plzně Daniel Kolář Záložník Plzně Daniel KolářFoto Michal Beránek (Sport)

    Sezonu začal góly do sítě Liberce a Slavie, od té doby na další střelecký úspěch čeká. Daniela Koláře brzdí především zdravotní problémy, kvůli kterým se teprve dostává do formy. Také proti Rapidu bylo znát, že mu chybí zápasový rytmus, ač se sebevíc snažil, příliš nebezpečný pro rakouskou obranu nebyl. Od nejlepšího plzeňského střelce v novodobé klubové historii se čeká mnohem víc. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud