25. února 2016 • 23:04

Soupeř pro Spartu? Hrozí Liverpool, United, nebo Vaclíkův návrat

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Servíruje se hodně luxusní menu. Fotbalisté Sparty se před pátečním losem osmifinále Evropské ligy mohou těšit, že narazí na některého z atraktivních gigantů z Anglie, Španělska či Itálie, ve hře jsou mezi poslední šestnáctkou ale také přijatelnější varianty. Jasno bude po ceremoniálu v Nyonu, který začíná ve 13:00.



Mezi nejatraktivnější varianty patří Liverpool, který pomalu ožívá pod trenérem Jürgenem Kloppem a Dortmund, s nímž se Sparta prohrála v zimní přípravě 1:3. Zajímavý by byl také souboj s Valencií, která pod vedením trenérského nováčka Garyho Nevilla zničila Rapid Vídeň ve dvou zápasech hrozivým skóre 10:0.

Ze sparťanského pohledu by byl pikantní také souboj s Basilejí, v níž působí její bývalá brankářská jednička Tomáš Vaclík a další český reprezentant Marek Suchý.

Záložník Sparty  Lukáš Vácha  si stejně jako po postupu ze skupiny přál Manchester United - i ten je v osudí, ačkoliv se na postup v odvetě proti outsiderovi z Midtjyllandu dlouho trápil, pak ho přejel 5:1. „Teď už je tam všechno veliký, ne? Sparta mezi šestnácti ještě nikdy nebyla, takže je to historický úspěch klubu, toho si všichni vážíme. A dvojzápas, který nás čeká, je pro nás obrovský bonus,“ řekl po vítězství v Krasnodaru.

Podle informací na internetových stránkách UEFA se postupující již nerozdělují do košů a nastoupit proti sobě mohou i kluby ze stejné země.

Možní soupeři Sparty v osmifinále Evropské ligy
Braga, Valencia, Liverpool, Lazio Řím, Šachtar Doněck, Athletic Bilbao, Fenerbahce Istanbul, Leverkusen, Basilej, Dortmund, Manchester United, Sevilla, Villarreal, Tottenham, Anderlecht

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud