17. března 2016 • 23:06

SOUPEŘI pro Spartu: Vysněný Liverpool i nepříjemný Šachtar

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Fotbalisté Sparty mohou očekávat soupeře pro čtvrtfinále Evropské ligyFotbalisté Sparty mohou očekávat soupeře pro čtvrtfinále Evropské ligyFOTO: Koláž iSport.cz

    Tvoří svou historii a klidně v tom mohou pokračovat! Fotbalisté Sparty jsou už ve čtvrtfinále Evropské ligy a nyní budou netrpělivě očekávat svého soupeře. Toho jim určí los v Nyonu už v pátek (od 13:00 online na iSport.cz). Ze kterých týmů se bude vybírat? Na možné soupeře Sparty se podívejte v článku.

  • Villarreal CF

    V základní skupině Evropské ligy se utkal s Viktorií Plzeň. Doma vyhrál, venku remizoval. Zatímco tam úplně nepřesvědčil, ve vyřazovacích bojích si vedl skvěle. Villarreal nejdříve vyřadil silnou Neapol a poté i Bayer Leverkusen, se kterým ve dvojzápase dokonce ani jednou neinkasoval.

    Tři hvězdy: Roberto Soldado, Cédric Bakambu, Denis Suárez

    Útočná dvojice Villarrealu Roberto Soldado a  Cédric Bakambu Útočná dvojice Villarrealu Roberto Soldado a Cédric BakambuFoto Reuters

  • Athletic Bilbao

    Druhý zástupce španělské trojice v osudí. Athletic Bilbao si na Spartu ještě nejspíš pamatuje, v sezoně 2012/2013 se totiž před ní musel sklonit v základní skupině Evropské ligy. Sparta doma vyhrála 3:1 a venku urvala bod za remízu 0:0.

    Baskický celek nicméně od té doby prošel velkým progresem a nyní patří mezi špičku španělské ligy. V osmifinálne mělo Bilbao každopádně trochu štěstí, Valencii vyřadilo jen díky pravidlu o gólech na hřišti soupeře.

    Tři hvězdy: Iker Munaín, Aritz Aduriz, Iňaki Williams

    Kanonýr Bilbaa Aritz Aduriz Kanonýr Bilbaa Aritz AdurizFoto Reuters

  • Šachtar Doněck

    Tenhle soupeř určitě nebude pro sparťany vysněným. Šachtar kvůli situaci na Ukrajině navíc nehraje na domácím stadionu v Doněcku, Letenské by čekalo cestování do Lvova. Šachtar je navíc silným soupeřem, v prvním kole play off například vyhrál na půdě německého Schalke 3:0, se kterým Sparta v základní skupině dvakrát remizovala. V osmifinále pak Šachtar přešel přes Anderlecht.

    Tři hvězdy: Darijo Srna, Bernard, Eduardo

    Fotbalisté Šachtaru Doněck slaví postup Fotbalisté Šachtaru Doněck slaví postupFoto Reuters

  • Liverpool

    Slavný anglický klub je velkým přáním několika hráčů Sparty. „Fandím mu odmala a chtěl bych si proti němu zahrát,“ prozradil například mladý letenský útočník Lukáš Juliš. Liverpool sice neprožívá ideální sezonu, ale v současné době u něj probíhá léčba věhlasným trenérem Jürgenem Kloppem.

    Tři hvězdy: Coutinho, Martin Škrtel, Daniel Sturridge

    Trenér Liverpoolu Jürgen Klopp Trenér Liverpoolu Jürgen KloppFoto ČTK

  • Sevilla

    Třetí španělský tým a důkaz, že španělský fotbal momentálně v evropských soutěžích dominuje. Sevilla si v osmifinále jednoznačně poradila se švýcarskou Basilejí, když jí po venkovní remíze doma rozdrtila 3:0. Sevilla je navíc nejúspěšnějším týmem Evropské ligy v posledních letech, vyhrála totiž poslední dva ročníky.

    Tři hvězdy: Kevin Gameiro, Fernando Llorente, Éver Banega

    Obránce Sevilly Adil Rami Obránce Sevilly Adil RamiFoto EPA

  • Borussia Dortmund

    Tým, který se společně s anglickými celky objevoval mezi přáními hráčů i fanoušků Sparty. Není ovšem pochyb o tom, že Borussia Dortmund by byla zatraceně těžká překážka. Německý klub je favoritem na celkové vítězství, září v bundeslize i Evropě. V osmifinále s přehledem vyřadil Tottenham po výhrách 3:0 a 2:1.

    Tři hvězdy: Mats Hummels, Marco Reus, Pierre-Emerick Aubameyang

    Útočník Borussie Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang Útočník Borussie Dortmund Pierre-Emerick AubameyangFoto Reuters

  • Braga

    Portugalský klub byl v osmifinále na pokraji vyřazení. S tureckým Fenerbahce totiž prohrál první zápas a v poločase odvety s ním hrál 1:1. Jenže Braga se ve druhém poločase vzchopila. Nejdříve zvýšila na 2:1 z penalty a hned chvíli na to se domácí radovali znovu. Braga nakonec vyhrála 4:1 a postoupila.

    Tři hvězdy: Rafa Silva, Alan, Nikola Stojiljković

    Fotbalisté Bragy slaví gól Fotbalisté Bragy slaví gólFoto Reuters

  • Los Evropské ligy ONLINE

    Los čtvrtfinále Evropské ligy vám na portálu iSport.cz nabídneme ONLINE. Koho pražská Sparta dostane? To můžete sledovat v pátek od 13:00 zde>>

    Los osmifinále Evropské ligy ONLINE Los osmifinále Evropské ligy ONLINEFoto koláž iSport.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud