18. března 2016 • 13:13

Sparta jde v Evropské lize na Villarreal. Může pomstít Plzeň

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Sparty si zahrají ve čtvrtfinále Evropské ligy proti Villarrealu. Ten již v základní skupině vyřadil Plzeň. První duel se odehraje 7. dubna na soupeřově hřišti, odveta je na programu o týden později na Letné, oba zápasy začínají v 21:05. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.



Sparta si postup vybojovala díky čtvrteční výhře 3:0 v Římě nad Laziem, v úvodním domácím zápase před týdnem remizovala 1:1. Pražský klub, který v této sezoně Evropské ligy ještě neprohrál, začne poprvé ve vyřazovací části venku, předchozí dva dvojzápasy s Laziem a předtím s Krasnodarem rozehrál doma. S Villarrealem se Sparta v soutěžích UEFA ještě nikdy nesetkala.

Villarreal v základní skupině doma porazil Plzeň 1:0 a v závěrečném duelu, kdy už měl jistý postup, vybojoval gólem v poslední minutě na západě Čech remízu 3:3. V tabulce skončil druhý za Rapidem Vídeň, v osmifinále vyřadil Leverkusen. "Žlutá ponorka", jak se klubu přezdívá, momentálně figuruje ve španělské lize na čtvrtém místě. Zřejmě nejslavnější byla pro Villarreal sezona 2005/06, kdy došel v Lize mistrů až do semifinále.

Sparťané po euforii v Laziu jdou na Villarreal. "Může nám pomoct, že se utkali s Plzní," hlásí Dočkal
Video se připravuje ...

Letenští čtvrtečním úspěchem v Římě vyrovnali svůj nejlepší výsledek v soutěži, která se dříve jmenovala Pohár UEFA. V sezoně 1983/84 mezi nejlepší osmičkou vypadli po prodloužení s chorvatským Hajdukem Split.

Případným postupem přes Villarreal může Sparta vyrovnat své maximum ze všech evropských pohárových soutěží. V sezoně 1991/92 obsadila druhé místo v semifinálové skupině Ligy mistrů a v ročníku 1972/73 se dostala mezi poslední čtyři v dnes již neexistujícím Poháru vítězů pohárů.

Ščasný o Villarrealu i Slavii: Chtěli jsme hrát Evropu nemůžeme brečet, že jsme unavení
Video se připravuje ...

Sparta se postupem přes Lazio zároveň postarala o nejlepší výsledek českého klubu v pohárech od roku 2002, kdy Liberec v Poháru UEFA rovněž došel do čtvrtfinále. Českým maximem v druhé nejprestižnější evropské klubové soutěži je semifinále Slavie z roku 1996.

Spartě vynesl postup do čtvrtfinále prémii 27 milionů korun a v aktuální pohárové sezoně si už vydělala téměř 180 milionů. Další peníze mohou Pražané získat v případě, že projdou do semifinále.

ONLINE ROZHOVOR S JIŘÍM ŠTAJNEREM: PTEJTE SE NA ŠANCE SPARTY V EL A NEDĚLNÍ DERBY SE SLAVIÍ ZDE>>>

Los čtvrtfinále Evropské ligy (první zápasy 7. dubna, odvety 14. dubna)
Braga - Šachtar Doněck
Villarreal - Sparta Praha 
Bilbao - Sevilla 
Dortmund - Liverpool 

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >> 

Všechny zprávy pro fanoušky Sparty Všechny zprávy pro fanoušky SpartyFoto spo

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud