18. března 2016 • 16:37

Tři sparťané v sestavě kola EL. To nemá ani Liverpool a Dortmund

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výborný a nečekaný výkon fotbalistů Sparty na půdě Lazia nezůstal bez odezvy. Kromě nadšených fanoušků sparťané oslnili výhrou 3:0 a postupem také zástupce UEFA. Hned tři hráči letenského týmu se totiž dostali do ideální jedenáctky kola Evropské ligy. Pražský tým tak má nejvíce zástupců ze všech.



Sparta podala na půdě Lazia skvělý výkon a po zásluze nyní slyší slova chvály ze všech stran. To se ovšem týká nejenom týmu, ale také jednotlivců. Hned několik sparťanů totiž oslnilo fanoušky i experty.

Do sestavy kola Evropské ligy se dostal brankář David Bičík , který na horké římské půdě převedl hned několik skvělých zákroků a udržel čisté konto. V obraně pak nechybí tvrďák Costa , i on má na čistém kontu velký podíl.

Na levém křídle doplňuje své spoluhráče Ladislav Krejčí , který má na jaře skvělou formu a v Laziu to dokázal. Krajní záložník totiž na jeden gól nahrál a jeden sám přesným obstřelem vstřelil.

Sparta tak má v ideální jedenáctce největší počet zástupců ze všech šestnácti osmifinalistů. Dva hráče má v sestavě Borussia Dortmund a Sevilla, po jednom pak Bayer Leverkusen, Liverpool, Bilbao a Braga.

Více gólů než Real či Barcelona

Nejen tři zástupci v sestavě kola jsou důkazem, že sparťané v evropských pohárech v této sezoně válí. Úžasný je také pohled na statistiku vstřelených gólů. Té totiž vládne právě Sparta!

A to dokonce i v případě, že budeme počítat týmy hrající Evropskou ligu a také Ligu mistrů. Sparta je na prvním místě s 28 góly, druhý je Real Madrid (25 gólů), třetí Neapol (23 gólů) a o čtvrté místo se dělí Barcelona a Bilbao (20 gólů).

Sparta je každopádně zvýhodněná tím, že na rozdíl od mnoha dalších týmů hrála i předkola. Přesto je 28 vstřelených gólů velkým úspěchem.

Villarreal? Může nám pomoct, že se utkal s Plzní, hlásí Dočkal
Video se připravuje ...

Sparťané před derby. Jsme pod větším tlakem, tvrdí
Video se připravuje ...

Ščasný o Villarrealu i Slavii: Chtěli jsme hrát Evropu nemůžeme brečet, že jsme unavení
Video se připravuje ...

Lukáš Juliš ve sparťanském dresu
Lukáš Juliš ve sparťanském dresu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud