6. dubna 2016 • 16:43

Milovaný kouč se vrací do Dortmundu! Televize chystá „Klopp kameru“

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Jürgen Klopp bude nejostřeji sledovanou postavou čtvrtfinále Evropské ligy. Charismatický osmačtyřicetiletý kouč povede ve čtvrtek večer fotbalisty Liverpoolu do šlágru večera na stadionu svého bývalého klubu z Dortmundu, kde strávil úspěšných sedm let.



Velké přivítání mu chystají fanoušci a německá televizní stanice Sport1 prý dokonce plánuje "Klopp kameru", která bude po celé utkání snímat pouze hostujícího trenéra.

"Jsem opravdu šťastný, že budu moci představit můj nový tým v Dortmundu, ukázat chlapcům ten nádherný stadion a skvělé město. Takovéhle příběhy umí napsat jen fotbal," řekl Klopp.

Rodák ze Stuttgartu převzal Dortmund v květnu 2008 a dovedl jej k dvěma německým titulům, triumfu v Německém poháru a do finále Ligy mistrů. Vloni po sezoně ale Borussii navzdory smlouvě až do roku 2018 nečekaně opustil s tím, že klub podle něj potřebuje změnu. V říjnu pak převzal Liverpool.

"Stále mám tříleté permanentky na Dortmund, ale využívá je můj syn. Chodí na stadion často, tedy pokud není v Liverpoolu," řekl Klopp s úsměvem. "Miloval jsem to místo a zažil jsem tam pár z těch nejlepších věcí v mém životě, takže se na návrat samozřejmě těším," doplnil Klopp.

Jürgen Klopp dovedl Liverpool do čtvrtfinále EL
Jürgen Klopp dovedl Liverpool do čtvrtfinále EL

Rozpolcený se prý cítit nebude. "Nebude to vnitřní boj mezi mou starou a novou láskou. V tom nebude problém. Nemám rád přílišný humbuk kolem mé osoby v těchto zápasech. Vím o všech těch okolnostech, to je jasné. Ale během hry se budu soustředit jen na své hráče. Pokud se mnou někdo bude chtít mluvit po zápase, jsem k dispozici," uvedl Klopp.

Připustil, že los přisoudil Liverpoolu v podobě Dortmundu zřejmě nejtěžšího možného soupeře. "Jsme si vědomi toho, jak neuvěřitelně těžký los to pro nás je. Způsob, jakým hraje Dortmund, vzbuzuje obrovský respekt. Má smůlu, že v Německu je ještě Bayern. I tak má ale stále šanci na titul, ztrácí jen pět bodů," řekl Klopp.

"Ale když budeme mít dobrý den a dokážeme náš herní plán přenést na hřiště, máme šanci. Myslím, že vítěz tohoto dvojzápasu může celou soutěž vyhrát," podotkl Klopp.

Klopp Anglii baví! Podívejte se na jeho nejlepší hlášky ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud