3. září 2016 • 04:50

Problémy soupeře Sparty. Inter musí hrát v Evropské lize bez TŘÍ hvězd

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparťanští fotbalisté si mohou alespoň částečně oddechnout. Jejich soupeř v základní skupině Evropské ligy Inter Milán totiž ze soupisky pro podzimní boje vynechal hned čtyři hráče. Letenští se tak vyhnou dvěma posilám Joao Mariovi, Gabrielu Barbosovi či dalším zvučným jménům jako jsou Stevan Jovetič a defenzivní záložník Geoffrey Kondogbia.



Představte si, že by Sparta nezařadila do týmu pro Evropskou ligu čerstvé posily Tomáše Rosického , Václava Kadlece a například   Lukáše Váchu.  Nemyslitelné, že? Něco podobného však udělal italský Inter Milán, soupeř Letenských. Nikoliv však dobrovolně.

Jelikož má italský klub vinou porušení finančního fair play od UEFA omezenou soupisku, musel obětovat tři pozice. Místo běžných 25 hráčů směl nominovat pouze 22členný seznam.

Ten se musel odevzdat do čtvrteční půlnoci a italští zástupci na něho nezapsali například čerstvého mistra Evropy Portugalce Joaa Maria, který přišel v létě ze Sportingu Lisabon. Společně s ním schází i další nováček Brazilec Gabriel Barbosa, jenž zase zářil po boku Neymara na OH v Riu, kde získali zlaté medaile.

Chybí i opora záložní řady Geoffrey Kondogbia, který na rozdíl od dalšího absentujícího Stevana Jovetiče, odehrál obě ligová utkání v novém ročníku Serie A a patří mezi opory týmu.

To Sparta půjde do podzimních bojů výrazně posílená. Na soupisku dopsala obě nové posily. Jak transfer Tomáše Rosického, tak i příchod Václava Kadlece dotáhla včas a oba hráči tak mohou v Evropské lize nastupovat.

Soupeři Plzně a Liberce v plné síle

Takové štěstí jako Sparta ovšem nemají další čeští zástupci v Evropské lize. Italští soupeři Viktorie Plzeň a Slovanu Liberec zapsali na soupisku všechny své hvězdy.

Západočeši se ve vzájemném duelu s AS Řím mohou těšit na opory Edina Džeka , Stephana El Shaarawyho či Francesca Tottiho. Liberec bude zase proti Fiorentině čelit posile z Barcelony Cristianu Tellovi či střelci Mauru Zaratem.

První utkání základních skupin vypuknou 15. září. Plzeň doma přivítá právě AS Řím, Sparta se představí na hřišti anglického Southamptonu a Liberec zavítá do Ázerbájdžánu, kde se utká s Karabachem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud