2. září 2016 • 14:35

Trest pro Plzeň! Proti AS Řím bude kvůli rasismu zavřená část hlediště

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Plzně budou mít na zápas Evropské ligy s AS Řím uzavřenou část hlediště. UEFA potrestala Viktorii za výtržnosti fanoušků včetně projevů rasismu v utkání 4. předkola Ligy mistrů s Ludogorcem Razgrad. Konkrétně jde o sektory P2 a P3, kde sídlí kotel. Prázdných tak zůstane 910 míst.



"Důvodem jsou rasistické projevy a házení předmětů na hřiště během zápasu s Ludogorcem Razgrad," řekl mluvčí plzeňského celku Václav Hanzlík. "Za celý klub vyhlašujeme nulovou toleranci jakýmkoli rasistickým projevům či urážkám a budeme proti tomuto nešvaru nekompromisně bojovat," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Během utkání s Razgradem fanoušci těžce nesli některé výroky španělského rozhodčího Alberta Undiana Mallenca a bučeli. Část fandů bučela i na hráče tmavé pleti a na protest proti výrokům sudího diváci házeli kelímky na hřiště. Rozhodčí proto na několik vteřin zápas přerušil.

Takové fanoušky na stadionu nechceme, říká Šádek

Plzeň za to pyká tím, že na nejatraktivnější zápas podzimu s AS Řím nebude moci využít plnou kapacitu stadionu. "Pro náš klub to znamená obrovskou ztrátu finanční, organizační problém směrem k prodeji balíčků na zápasy, ale především ztrátu společenskou. Jakékoli projevy rasismu odmítáme, nepatří nejen na fotbalové stadiony, ale ani do celé společnosti," řekl Šádek.

Pokud by se problém opakoval, mohla by UEFA Plzni uzavřít i celý stadion. "Hodláme provést preventivní opatření, aby se nic podobného již neopakovalo. Proti všem, kteří nehodlají tato pravidla respektovat a tím pádem ohrožují klub, budeme postupovat nekompromisně a říkáme, že takové fanoušky na stadionu nechceme," uvedl Šádek.

Kvůli trestu musí Plzeň stáhnout z prodeje balíčky na všechny tři domácí zápasy Evropské ligy do sektorů P2 a P3, kam bude prodávat vstupenky jen na další duely s Astrou Giurgiu a Austrií Vídeň.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje v Plzni? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud