17. února 2017 • 05:00

Co bude s Konatém? Nerad bych prohru házel na vyloučení, řekl Dočkal

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na jeho návrat se hodně čekalo. Pro Tiémoka Konatého skončil první ostrý zápas za Spartu od začátku srpna hodně špatně. Při vysoké prohře 0:4 v Rostově v prvním utkání druhého kola Evropské ligy musel z hřiště už ve 32. minutě za stavu 0:1, po ostrém šlápnutí na kotník Kalačova viděl červenou kartu,  oslabený tým se pak sesypal. Je z Konatého nyní na Letné už definitivně muž na odpis? Bude to mít složité, ale spoluhráči ho po debaklu nezatratili.



Chtěl si vytrucovat přestup do Steauy Bukurešť, místo toho strávil skoro celý podzim v juniorce. Dostal ještě jednu šanci, v přípravě se propracoval do základní sestavy – a teď bum! Další rána!

Konaté se v Rostově vykartoval už za půl hodiny. Jeho první žluté napomenutí z 20. minuty ještě vyvolalo debaty, zda bylo oprávněné, u šlapáku, po kterém viděl o 12 minut později červenou kartu, nebylo pochyb. V následující desetiminutovce zvýšili domácí z 1:0 na 3:0.

Ostrá kritika na Konatého adresu však nezazněla. „Nerad bych prohru házel na to, že jsme šli do deseti. To pořád neznamená, že jsme museli v Rostově dostat čtyřku. Ano, bylo to pro vývoj utkání důležité, ale stejně tak důležitý byl i první gól. Po něm se hra začala rozpadat,“ hodnotil kapitán Bořek Dočkal .

Také záložník Lukáš Vácha Konatému červenou kartu nevyčítal. "To bych nekomentoval, to se mohlo stát komukoliv, bylo to nešťastné." Bez ostrých soudů na adresu spoluhráče z Pobřeží slonoviny se obešel také obránce Ondřej Mazuch. „Můžeme spekulovat, zda vyloučení zápas ovlivnilo, možná to bylo těžší v tom, že nám chyběl jeden hráč do dostupování odražených míčů.“

Tiemoko Konaté fauloval Kalačeva, rozhodčí neváhal - záložník Sparty musel z hřiště už po půlhodině
Tiemoko Konaté fauloval Kalačeva, rozhodčí neváhal - záložník Sparty musel z hřiště už po půlhodině

Konatého postavení ve Spartě je mimořádně citlivé. Především část fanoušků mu dává najevo, že si stále nezaslouží jejich přízeň. Minulý víkend při generálce s Žilinou od nich slyšel pískot, když se dostal k míči. Vyloučení z Rostova pravděpodobně emoce nezklidní.

„Moment červené karty byl nešťastný, tím spíš pro Timmyho, který má za sebou takový příběh. Nedokážu teď říct, co bude dál. Musím se na ty zákroky podívat,“ uvedl trenér Tomáš Požár.

Šance, že by se opět objevil na trávníku při nedělním ligovém utkání s Bohemians 1905, přesto radikálně klesly. Změn v sestavě Spartě však bude určitě víc. „Musíme si ten zápas vyhodnotit, takhle hrát nemůžeme. Je nutné, abychom se zlepšili,“ uvedl Požár.

Debakly Sparty v Evropě: Blamáž s Rostovem i nářez od Barcelony. Čtěte ZDE>>>

16. 2. • 19:00
FK Rostov
FK Rostov
4:0
ONLINE
16. února
19:00
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí: 15. M. Mevlja, 38. Poloz, 40. Noboa, 68. Azmoun

Hosté:

Sestavy

Domácí: Medveděv – Kalačev, M. Mevlja, Navas, Granat, Kudrjašov – Noboa, Gaţcan (C), Jerochin (83. Prepeliţă) – Bucharov (67. Azmoun), Poloz (74. Děvič).

Hosté: Koubek – Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Nhamoinesu – Vácha (80. Mario Holek) – Albiach (77. Hybš), Dočkal (C) (87. Lafata), Sáček, Konaté – Juliš.

Náhradníci

Domácí: Azmoun, Děvič, Bajramjan, Kirejev, Terentěv, Prepeliţă, Gošev

Hosté: Bičík, Čermák, Havelka, Holek, Hybš, Lafata, Pulkrab

Karty

Hosté: Konaté, Konaté (č), Dočkal

Rozhodčí

Nijhuis – Gözübüyük, Higler (vš. Nizozemsko)

Stadion

Stadion Olimp - 2, Rostov. Kapacita: 15,840.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud