23. února 2018 • 15:30

Řezník: Sporting? Hlavně, že ne Rusko. Hrošovský se těší na kávu s Chrienem

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eric Abidal, bývalý bek Barcelony, zamíchal rukou, vytáhl míček a bylo jasno. Plzeň se v osmifinále Evropské ligy utká se Sportinem Lisabon. Třetím týmem portugalské ligy. „Atraktivní los, je to pro nás taková odměna, jsme určitě spokojeni,“ řekl plzeňský obránce Radim Řezník pro klubovou televizi.



Fabio Coenträo, Jeremy Mathieu, Bas Dost či brankářská jednička portugalské reprezentace Rui Patricio. Kádr Sportingu rozhodně nevypadá slabě. Naopak. Budí respekt. Především po základních skupinách Champions League, kde uhráli remízu s Juventusem a dvakrát, i přes prohru, potrápili Barcelonu.

„Bude to těžší soupeř než Partizan, ale porazit se dá každý. Pokusíme se o to, ale už jen, že jsme se dostali až sem, je super. Je to pro nás taková odměna,“ řekl po losu Radim Řezník.

Jemu portugalský celek přinesl výhru v tipující soutěži, která v plzeňské kabině proběhla. „Přál jsem si ho, takže jsem rád (směje se). Myslím si, že jde o atraktivního soupeře. Navíc nemusíme jezdit někam do Ruska a podobně, takže jsme spokojeni.“

Jeho slovenský spoluhráč Patrik Hrošovský zase okamžitě žhavil linku Plzeň – Lisabon. V konkurenční Benfice totiž od léta působí bývalý viktorián a Hrošovského krajánek Martin Chrien.

Takhle vypadá radost střelce Michaela Krmenčíka
Takhle vypadá radost střelce Michaela Krmenčíka

„Už jsme si psali, že se uvidíme v Lisabonu na kávě. Martin psal, zda mu seženu vstupenku, tak se těším,“ prozradil. „Sporting jsem sice neviděl hrát, ale je to portugalské mužstvo, určitě nás bude čekat technický soupeř, kombinační fotbal.“

Přesto váže Západočechy s klubem, který poslal do velkého fotbalu Cristiana Ronalda, jedna věc. V letech 2000/01 zelenobílý dres oblékala bývalá hvězda Plzně Pavel Horváth.

„Je to klub s obrovskou tradicí, stadionem pro padesát tisíc diváků a momentálně i hodně cizinci v kádru. Patří mezi tři nejsilnější kluby v Portugalsku. Bavit se o jeho síle je zbytečné,“ řekl současný trenér druholigového Sokolova pro plzeňský web.

Sporting má na kontě 18 ligových titulů, ale poslední z roku 2002. V minulé sezoně skončil třetí a probojoval se do Ligy mistrů, poté co v baráži vyřadil po výsledcích 0:0 a 5:1 rumunský tým FCSB, který předtím vyřadil právě Plzeň a s nímž se Viktoria trápila i ve skupině Evropské ligy. V základní skupině Ligy mistrů Sporting skončil třetí za Barcelonou a Juventusem, s nímž doma remizoval 1:1. Jediné dvě výhry zaznamenal proti Olympiakosu Pireus.

Pavel Vrba o Sportingu pro klubový web
„Je to pro nás hodně zajímavý soupeř. Portugalský fotbal je hodně technický. Mají spoustu kvalitních zahraničních hráčů, kteří si s míčem rozumí. Pro nás se bude jednat o hodně zajímavou konfrontaci a je úplně jedno, kdo hraje doma. Každý tým chce dávat v zápasech branky a je jedno, jestli to je doma nebo venku. Ihned začínáme shánět informace o soupeři, chceme se kvalitně připravit. Sporting hrál například i s FCSB, doma remizoval a venku vysoko vyhrál. Jak říkám, každý zápas je jiný, ale my chceme mít co nejvíce informací.“

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud