Radek Špryňar
11. března 2018 • 12:30

Expert Hyský: S Krmenčíkem trpí celá Plzeň. Třeba cítí, že něco propásl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět zápasů, jeden gól. Taková je bilance Michaela Krmenčíka v druhé polovině sezony. Střelecké eso Plzně mlčí. Sice zařídil postup přes bělehradský Partizan do osmifinále Evropské ligy, v ostatních duelech však vyšel naprázdno. I ve čtvrtek na trávníku Sportingu. „Momentálně se mu nedaří. A tím trpí celá Plzeň,“ říká uznávaný expert Martin Hyský. Probere se střelec v ligovém hitu prvního se čtvrtým? Zápas Plzeň - Liberec sledujte od 17:15 v přímém přenosu na iSport.cz »



Góly

Domácí: 21. Chorý, 40. Krmenčík

Hosté: 38. Pulkrab, 74. Breite

Sestavy

Domácí: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hájek, Limberský (C) – Zeman (78. Petržela), Hořava, Čermák (86. Bakoš), J. Kovařík – Chorý (64. D. Kolář), Krmenčík.

Hosté: Hladký – Coufal (C), Kačaraba, Mikula, Kerbr – Oscar (80. Ševčík), Folprecht, Breite, Potočný (56. W. Da Silva) – Pulkrab (90+2. Havelka), Bosančić.

Náhradníci

Domácí: Hruška, Petržela, Bakoš, Havel, Kolář, Živulić, Ivanschitz

Hosté: Nguyen, Knejzlík, Ševčík, Havelka, Bartl, Da Silva

Rozhodčí

E. Marek – K. Hájek, O. Černý

Stadion

Doosan Arena, Plzeň

Návštěva

9 245 diváků

Plzeň nestřílí góly. Je to aktuálně její největší problém?
„Určitě ano. Ovšem Sporting byl extrémně silný soupeř, moc příležitostí nebylo. Až v závěru, kdy vystřídal Kovařík, přišlo do šestnáctky pár dobrých centrů. Krmenčík měl možná dvě slušné možnosti, ale nedokázal je proměnit. Plzeň na jaře vstřelila góly jen Partizanu, a to je málo.“

Na podzim Viktoria neměla s finální fází starosti. Změnila se?
„Čtvrteční zápas bych z toho vyjmul. Předtím ale měli jednodušší soupeře. Plzeň je známá tím, že ofenzivu vydatně podporují krajní obránci. A takovou podporu jsem na jaře neviděl. Je také třeba vidět, že po dlouhém přípravném období jsou z formy Krmenčík s  Kolářem . V pohodě není Petržela. To jsou pro hru Plzně klíčoví hráči, což je na produktivitě znát.“

Krmenčík rozhodl odvetu s Partizanem, jinak střelecky mlčí. Máte pro to vysvětlení?
„V zimě měl nabídky, mohl odejít. Plzeň se rozhodla nepustit ho. Možná i tohle hraje roli. Třeba cítí, že něco propásl. Ať je to, jak chce, hráč si to nosí v hlavě. Momentálně se mu nedaří. Trpí tím celá Plzeň.“

Není Krmenčík i pod tlakem okolností? Plzeň garantovala, že v létě může odejít. Aby přestoupil do jedné z pěti nejlepších soutěží, musí na jaře střílet góly. To je jistě svazující pocit.
„Řekl bych, že Krmenčík není zrovna typem fotbalisty, který by o tom takto přemýšlel. Spíš je to intuitivní hráč. To není kritika, nebo jeho dehonestace. Tak to prostě je, někteří sportovci takoví jsou.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud