30. srpna 2019 • 13:50

Los Evropské ligy: Soupeře znají Vaclík i Schick. Slovan čeká Anglie i Turecko

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez českých mužstev, ne však bez českých hráčů proběhnou základní skupiny Evropské ligy. Tomáše Vaclíka se Sevillou čekají APOEL, Karabach a Dudelange. PSV Eindhoven, jehož dres obléká Michal Sadílek, se utká se Sportingem, Rosenborgem a Lincem. Filip Novák se s Trabzonsporem, přemožitelem Sparty, může těšit na souboj s Basilejí, Krasnodarem a Getafe. AS Řím, kde působí Patrik Schick, se utká s Mönchengladbachem, Basaksehirem a Wolfsbergem. Slovan Bratislava, s Čechy Erikem Danielem a Jurijem Medveděvem, čekají duely s Besiktasem, Bragou a Wolverhamptonem. 



Los rozdělil celkem 48 týmů do 12 čtyřčlenných skupin, z nichž vždy první dva postoupí do jarních vyřazovacích bojů. Úvodní kolo hlavní fáze je na programu ve čtvrtek 19. září, finále se odehraje 27. května v Gdaňsku. V minulé sezoně vyhrála Evropskou ligu Chelsea, která se tentokrát představí v prestižnější Lize mistrů. Poprvé od zavedení této soutěže chybí v základních skupinách český klub.  

Zatímco čtyři české celky - Plzeň, Sparta, Mladá Boleslav a Jablonec - vypadly v kvalifikaci Evropské ligy, Slovan Bratislava překvapivě dokráčel až do základní skupiny.

Slovenský šampion po senzačním vyřazení v úvodním předkole Ligy mistrů s černohorským outsiderem Sutjeskou Nikšič následně vyřadil v kvalifikaci Evropské ligy tři soupeře a naposledy přešel přes řeckého mistra PAOK Soluň. Slovan si zahraje skupinu Evropské ligy potřetí a na hlavní fázi se mohou těšit i čeští hráči Erik Daniel a Jurij Medveděv.

Ve skupinách se představí i další legionáři. Reprezentační brankář Tomáš Vaclík se Sevillou narazí v hlavní fázi soutěže na APOEL Nikósie, Karabach a Dudelange. Španělský celek patří k hlavním favoritům Evropské ligy, v minulé sezoně vypadl v osmifinále s pražskou Slavií, kterou tentokrát čekají boje v Lize mistrů.

Přemožitel pražské Sparty z 3. předkola Trabzonspor, jehož barvy hájí český reprezentační bek Filip Novák, si ve skupině zahraje s Basilejí, Krasnodarem a Getafe.

Český talent Michal Sadílek se s Eindhovenem může těšit na Sporting Lisabon, Rosenborg Trondheim a Linec. AS Řím, do jehož kádru stále patří reprezentační útočník Patrik Schick, bude hrát s Mönchengladbachem, Basaksehirem a Wolfsbergem.

Finalista minulého ročníku Arsenal narazí na Frankfurt, Lutych a Guimaraes. Další z anglických favoritů Manchester United se utká s Astanou, Partizanem Bělehrad a Alkmaarem.

Los základních skupin Evropské ligy:

Skupina A: FC Sevilla, APOEL Nikósie, Karabach, Dudelange.
Skupina B: Dynamo Kyjev, FC Kodaň, Malmö, Lugano.
Skupina C: Basilej, Krasnodar, Getafe, Trabzonspor.
Skupina D: Sporting Lisabon, PSV Eindhoven, Rosenborg Trondheim, LASK Linec.
Skupina E: Lazio Řím, Celtic Glasgow, Rennes, Kluž.
Skupina F: Arsenal, Frankfurt, Lutych, Guimaraes.
Skupina G: FC Porto, Young Boys Bern, Feyenoord Rotterdam, Glasgow Rangers.
Skupina H: CSKA Moskva, Ludogorec Razgrad, Espaňol Barcelona, Ferencváros Budapešť.
Skupina I: Wolfsburg, Gent, St. Etienne, Olexandrija.
Skupina J: AS Řím, Mönchengladbach, Istanbul Basaksehir, Wolfsberg.
Skupina K: Besiktas Istanbul, Braga, Wolverhampton, Slovan Bratislava.
Skupina L: Manchester United, Astana, Partizan Bělehrad, Alkmaar. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud