27. srpna 2020 • 14:02

Sparta má jistotu od UEFA: V Evropské lize jde rovnou do skupiny

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mluvilo se o tom, teď už je to jisté. Fotbalisté Sparty si v této sezoně zahrají základní skupinu Evropské ligy. Pražský klub na svém webu uvedl, že mu účast v hlavní fázi soutěže potvrdila Evropská fotbalová unie UEFA.



Vítěze domácího poháru MOL Cupu do skupiny posunul triumf Sevilly v Evropské lize. Španělský celek si přímý postup do Ligy mistrů zajistil i v La Lize, takže jedno volné místo v elitní soutěži připadlo Rennes. Francouzský klub zase svoji původní pozici ve skupině EL přepustil Letenským.

Sparťané budou v hlavní části Evropské ligy poprvé od roku 2016. V posledních třech letech pokaždé vypadli v kvalifikaci. Losování skupin EL se uskuteční 2. října v Aténách, úvodní kolo začne 22. října, poslední šesté je na programu 10. prosince.

Nejlepšího výsledku v novém formátu Evropské ligy dosáhla Sparta v ročníku 2015/16, kdy ve čtvrtfinále nestačila na Villarreal. V následující sezoně Pražané také postoupili ze skupiny, ale vypadli v úvodním jarním vyřazovacím kole s Rostovem.

Z českých zástupců má podzimní skupinu EL jistou také pražská Slavia. Úřadující ligoví šampioni si ale mohou podruhé za sebou vybojovat účast v prestižní Champions League, pokud uspějí v závěrečném čtvrtém předkole.

Kvalifikační zápasy Evropské ligy ještě čekají Jablonec, Liberec a Plzeň, která se do soutěže přesunula po středeční prohře v Alkmaaru (1:3 po prodloužení) ve druhém předkole Ligy mistrů.

Kdo už má jistou účast v základních skupinách Evropské ligy pro sezonu 2020/21: Villarreal, San Sebastian, Arsenal, Leicester, Neapol, AS Řím, Leverkusen, Hoffenheim, Lille, Nice, CSKA Moskva, Braga, Antverpy, Sivasspor, Luhansk, Feyenoord Rotterdam, Wolfsberger, Sparta Praha AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

INSIDER: Stanciu je vzor. Odchod ze Sparty mám asi na svědomí, říká Hašek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
20

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud