Jan Podroužek
26. srpna 2020 • 22:48

Prohra Celtiku rozhodla: Slavia je v Lize mistrů nasazená! Komu se vyhne?

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nervy jim musely brnkat jako struny. Stačil jeden vyřazený z dvojice Dinamo Záhřeb - Celtic Glasgow, a na Slavii by slavili nasazení v play off Ligy mistrů. Stalo se to nakonec skotskému mistrovi, ten vypadl po překvapivé domácí prohře 1:2 s maďarským Ferencvárosem z druhého předkola. A „sešívaní“ fotbalisté tím pádem skáčou mezi čtyři papírově zvýhodněné. Losuje se prvního září.



Všechno spělo k tomu, že na definitivní zprávu se bude čekat až někam k jedenácté hodině večerní. Dinamo totiž v Kluži dvakrát vedlo, čili pro Slavii spíš ta špatná zpráva, a když rumunský celek vyrovnal v nastavení, šlo se do prodloužení. A pozornost tím pádem mířila na později startující zápas Celtic-Ferencváros.

V něm překvapivě uspěli Maďaři, a tím pádem už dění v Rumunsku (Kluž prohrála po penaltách) nebylo podstatné. Slavia bude při losu prvního září, kdy bude společně taženo třetí předkolo i právě play off Ligy mistrů, jako nasazená. Tím pádem se vyhne například Olympiakosu a Salcburku, a může potkat zrovna třeba Ferencváros. Mezi další možné soupeře se řadí Crvena Zvezda Bělehrad, Young Boys Bern či Midtjylland, ti všichni ale ještě musí projít třetím předkolem.

První utkání play off se odehraje 22., nebo 23 září, odvety 29., nebo 30. září.

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud