17. září 2020 • 19:49

Riteriai - Liberec 1:5. Slovan slaví v EL postup, narazí na FCSB

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Liberce postoupili do třetího předkola Evropské ligy. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha v zápase druhého předkola v Litvě porazili Riteriai Vilnius 5:1 a potvrdili roli jasného favorita.



Góly

Domácí: 61. Lezama

Hosté: 12. Mara, 20. Hromada, 84. Rabušic, 89. Júsuf, 90+3. Matoušek

Sestavy

Domácí: Simaitis (C) – Malžinskas, Barauskas, Šveikauskas, Borovskij (82. Virkšas) – Dombrauskis (63. Filipavičius) – Grigaravičius, Lezama, Traoré (40. Ramanauskas) – Kazlauskas, Paulauskas

Hosté: Nguyen – Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula (C) – Beran (63. Rabušic), Hromada (80. Chaluš), Mara, Pešek (88. Matoušek) – Júsuf, Mosquera

Karty

Domácí: Grigaravičius, Paulauskas, Borovskij, Šveikauskas

Rozhodčí

Eskås – Ytterland, Jensen (vš. Norsko)

Stadion

LFF stadionas (Kapacita: 5 067)

Proti poslednímu týmu litevské ligy v prvním poločase skórovali Kamso Mara z penalty a Jakub Hromada, další regulérní branka Jhona Mosquery nebyla uznána. Po hodině hry snížil Ángel Lezama, ale v závěru pojistili vítězství Slovanu střídající Michael Rabušic, Júsuf Hilál z druhého pokutového kopu a další náhradník Jan Matoušek.

Severočeši se v další fázi kvalifikace Evropské ligy příští týden utkají s rumunským FCSB, který přešel přes srbský celek Bačka Topola, když vyhrál velmi divoký duel 7:6 po penaltách. 

Liberečtí, kteří se představili v pohárech poprvé od sezony 2016/17, začali na umělé trávě velkým náporem. Už po minutě hry Mosquerův střílený centr vytáhl Simaitis na roh, po něm domácí brankář zlikvidoval i Peškovu střelu.

Hosté se ve 12. minutě ujali vedení. Dombrauskis fauloval Koscelníka a nařízený pokutový kop proměnil Mara. Už za osm minut Pešek v šestnáctce našel Hromadu a slovenský záložník zvýšil přesnou ranou k tyči.

O chvíli později se výstavní ranou z dálky prosadil také Mosquera, jenže norští rozhodčí nepochopitelně gól neuznali, přestože se míč odrazil od břevna evidentně za brankovou čáru a ven. Riteriai pak vyrovnal hru a favorita už do přestávky do větší šance nepustil.

Ve druhém poločase se zpočátku nic zajímavého nedělo a Slovan se ani moc netlačil do útoku. V 61. minutě domácí vrátil do hry Lezama, který se z hranice vápna krásnou střelou trefil nechytatelně k tyči.

Liberečtí pak znervózněli a pouštěli litevského soupeře do tlaku a příležitostí. Z té největší střídající Filipavičius z dálky těsně minul Nguyenovu branku. Na druhé straně mohl hosty uklidnit Mosquera, ale zblízka nepřekonal gólmana Simaitise.

Severočeské mužstvo však dokonale zvládlo závěr utkání. V 84. minutě si náhradník Rabušic naskočil na Peškův přímý kop a gólovou hlavičkou oslavil dnešní 31. narozeniny. Poté Rabušice v šestnáctce fauloval Šveikauskas a v 89. minutě proměnil další penaltu Hilál. V nastavení se po brejku ještě trefil další liberecký náhradník Matoušek. Riteriai až ve 12. utkání doma utrpěl první porážku v evropských pohárech.

FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

SESTŘIH: České Budějovice - Liberec 0:2. Severočeši prokázali pohotovost a efektivitu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Neplatícím uživatelům se videa zpřístupní následující den.

České Budějovice - Liberec: Mosquerův přetažený centr skončil za zády Drobného, 0:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud