Jonáš Bartoš
25. září 2020 • 05:00

Sebevědomá Kobra, Hruška napravil kiks. Co ukázal postup Plzně?

Vstoupit do diskuse
3
  • Zdeněk Ondrášek (vpravo) se trefil i ve druhém zápase za Plzeň, Aleš Hruška zase napravil chybu z AlkmaaruZdeněk Ondrášek (vpravo) se trefil i ve druhém zápase za Plzeň, Aleš Hruška zase napravil chybu z AlkmaaruFOTO: koláž iSport.cz

    Výhra 3:0 ve třetím předkole Evropské ligy znamená pro českého vicemistra pořádné odfrknutí. Plzni schází zdolat poslední stupínek, aby splnila jeden ze stěžejních úkolů sezony, tedy postoupit do základní skupiny evropských pohárů. Západočeši si poradili s dánským Sönderjyske vcelku bez problémů a ukázali, že po reprezentační pauze se zvládli dát dohromady. Co Viktoria ve čtvrtek večer předvedla?

  • Sebevědomá „Kobra“

    Prvních dvacet minut se téměř nepotkal s balonem, když ale rozhodčí ukázal na penaltový puntík, okamžitě si vzal balon a neomylně proměnil. Zdeněk Ondrášek srší sebevědomím a Plzni se okamžitě vyplácí. „Kobra“ vybojoval v utkání řadu těžkých míčů, téměř do konce jezdil na plné obrátky. Pomohl i ke druhé plzeňské brance, kdy šel do ostrého souboje se stoperem, z čehož plynula následná chyba hostujícího Gartenmanna a trefa Adriela Ba Louy.

    Zdeněk Ondrášek se raduje po proměněné penaltě proti Sönderjyske v 3. předkole Evropské ligyFoto Pavel Mazáč / Sport

    SESTŘIH: Plzeň - Sönderjyske 3:0. Viktoria jde v EL dál, čeká ji cesta do Izraele
    Video se připravuje ...

  • Hruška napravil Alkmaar

    V kritické chvíli, kdy se za domácí obranu dostal nebezpečně rozběhnutý Jacobsen, své mužstvo podržel. Plzeňský gólman stihl bleskově vyběhnout a s pomocí kapitána Brabce při následné dorážce ustrážil svou branku. Jedním z klíčových zákroků napravil zaváhání z předkola Ligy mistrů v Alkmaaru, kde v poslední akci zápasu zavinil penaltu a následné vyrovnání. Hruška na prázdném stadionu hlasitě dirigoval a neustále povzbuzoval své spoluhráče, v důležitém zápase neudělal jedinou zásadní chybu.

    Brankář Plzně Aleš HruškaFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Kalvach režisérem i štítem

    V úvodu utkání se Plzeň jen pomalu rozjížděla, měla ze soupeře až přílišný respekt. Ve chvíli, kdy se jeho spoluhráči spíš schovávali, on startoval útočné akce, přesně rozehrával a navíc i bezchybně bránil. Z Lukáše Kalvacha za pouhý rok v západočeském dresu vyrostla klíčová opora i reprezentant, který může pošilhávat po zahraničním angažmá. „Je velmi podstatnou součástí našeho způsobu hry. Na své pozici je naprosto dominantní,“ chválil olomouckého odchovance trenér Guľa.

    Lukáš Kalvach je klíčovým hráčem plzeňské ViktorieFoto Pavel Mazáč (Sport)

  • Probuzený Kopic, průbojný Ba Loua

    Od nástupu Adriana Guľy jsou výkony Jana Kopice jako na rozbouřeném moři. Chvíli záblesky reprezentační formy, pak ale nevysvětlitelné úlety i pády ze základní sestavy. Start nového ročníku ale zastihl zkušeného křídelníka ve výtečné formě. Proti dánskému soupeři dvakrát napálil tyčku, byl u spousty nebezpečných akcí. Odehrál skvělou partii a po zásluze byl oceněný mužem zápasu. Výborně se daří i druhému krajnímu hráči, letní posile Adrielu Ba Louovi. Exkarvinský šikula výborně zapadl do plzeňské sestavy a prosazuje se i gólově, proti Sönderjyske šlo už o jeho třetí zásah v sezoně. 

    Plzeňský Jan Kopic se snaží obejít gólmana Sönderjyske Lawrence ThomaseFoto Pavel Mazáč / Sport

  • Zalezlý a chybující soupeř

    Sönderjyske to plzeňským hráčům na cestě za „povinným“ postupem notně ulehčilo. Dánský celek zlobil hlavně na začátku, kdy se dostal do několika zajímavých úniků, které ale včas zneškodnila domácí obrana. S postupem času domácí víc a víc dominovali, velké uklidnění pak přinesla proměněná penalta Zdeňka Ondráška. Jakmile přidal druhou branku Ba Loua, bylo víceméně hotovo. Viktoria už si pak postup bez problémů uhlídala.

    Zdeněk Ondrášek přibíhá pogratulovat Adrielu Ba Louovi ke gólu proti Sönderjyske v Evropské lizeFoto Pavel Mazáč / Sport

    Guľa vytáhl triumf pro penaltu. Proč místo Čermáka kopal Ondrášek?
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud