1. října 2021 • 17:04

Gerrard otočil: Překvapilo mě, že jsem si toho nevšiml. Klub se obrátí na UEFA

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
31
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle trenéra Rangers Stevena Gerrarda se skotský klub obrátí na Unii evropských fotbalových asociací (UEFA) kvůli bučení dětí na záložníka tmavé pleti Glena Kamaru ve čtvrtečním duelu 2. kola Evropské ligy na Spartě. Gerrard původně na pozápasové tiskové konferenci uvedl, že si ničeho nevšiml, po zpětném zhlédnutí utkání však začal tvrdit opak.



Sparta měla proti skotskému šampionovi zavřený stadion kvůli rasistickému chování části příznivců k záložníkovi Monaka Aurélienu Tchouaménimu v srpnovém utkání 3. předkola Ligy mistrů. Díky výjimce mohlo na stadion 10.879 dětí ve věku od šesti do 14 let s doprovodem. Každý Kamarův kontakt s míčem doprovázelo bučení v reakci na události v březnovém osmifinále Evropské ligy se Slavií, po němž obvinil obránce Ondřeje Kúdelu z rasismu a napadl ho v útrobách stadionu. Záložník Rangers čtvrteční zápas po druhé žluté kartě nedohrál. Sparta vyhrála 1:0.

„Během zápasu jsem si ničeho nevšiml. Soustředil jsem se na zápas a taktické změny, protože jsem se nás snažil otočit zápas, v němž jsme prohrávali,“ řekl po utkání jednačtyřicetiletý Gerrard.

O den později zcela otočil. „Teď už jsem si toho plně vědom. Díval jsem se na zápas se zapnutým zvukem a překvapilo mě, že jsem si toho během utkání nevšiml,“ citovala britská média bývalého kapitána anglické reprezentace a Liverpoolu.

Trenér sktského Rangers Steven Gerrard
Trenér sktského Rangers Steven Gerrard

„Bylo mi řečeno, že se s tím Rangers obrátí na UEFA. Myslím si, že už se tak stalo, kola se dala do pohybu. Sám budu určitě tlačit, aby se tak stalo. Bohužel tresty nejsou dostatečné. Už po utkání jsem říkal, že se proti tomu musí dělat víc. Jedině tak se to vymýtí, protože tresty nejsou vůbec přísné,“ uvedl Gerrard.

Promluvil si i s Kamarou. „Konverzace zůstane mezi námi. Glen je v pořádku. Jsem si jistý, že je stejně jako já zklamaný. Je na čase, aby se do věci vložily úřady a klub a my se mohli soustředit na nedělní ligový zápas s Hibernian,“ konstatoval Gerrard.

Sparta se důrazně ohradila proti útokům na dětské fanoušky a odmítla obvinění z rasismu. Pražané se pozastavili i nad „zoufalými útoky“ právníka Aamera Anwara, který zastupuje Kamaru. Letenský klub požádal zástupce Rangers, aby pomohli zastavit xenofobní atmosféru vůči dětem a Česku. Za Spartu se postavil i její úhlavní rival Slavia. Kvůli urážkám českých dětí v médiích a na internetu si ministr zahraničí Jakub Kulhánek (ČSSD) na pondělí předvolá britského velvyslance.

Celé iSport.cz studio po zápase s Rangers: Co podle Hoftycha ukázala výhra Sparty?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
31

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud