14. března 2024 • 23:00

EL: Schick dvěma góly v nastavení zařídil postup. Slaví i West Ham

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Češi byli hodně vidět! Patrik Schick v odvetě osmifinále Evropské ligy dvěma góly v nastavení rozhodl o výhře fotbalistů Leverkusenu 3:2 nad Karabachem a po remíze z prvního zápasu 2:2 poslal Bayer do čtvrtfinále. Uspěl také West Ham s Tomášem Součkem a Vladimírem Coufalem. Londýnský celek sice před týdnem s Freiburgem prohrál 0:1, ale dnes soupeře doma rozstřílel 5:0. Los čtvrtfinále je na programu v pátek.



Schick se stal hrdinou Leverkusenu opět po týdnu, když v prvním zápase v Baku zachránil německému celku gólem v nastavení remízu 2:2. Bayer tak v sezoně stále neprohrál a jeho série se natáhla na 37 zápasů.

Leverkusenu přitom zápas dlouho nevycházel. Hosté se ujali po hodině vedení, když Matěje Kováře překonal Abdellah Zoubir. V 63. minutě sice přišel Karabach o vyloučeného obránce Elvina Cafarqulijeva, jenže prakticky okamžitě přidat druhou branku.

Domácí snížili v 72. minutě, kdy se prosadil Jeremie Frimpong. Karabach poté dlouho držel naději na senzační postup, ale ve třetí minutě nastavení Schick, kterého vedoucí celek bundesligy poslal na trávník v 59. minutě, ve skluzu vyrovnal.

Čtyři minuty nato se český reprezentant prosadil znovu, tentokrát skóroval hlavou na vzdálenější tyči a poslal Leverkusen do čtvrtfinále. Osmadvacetiletý Schick zaokrouhlil počet branek v tomto ročníku na pět.

West Ham za obratem ztráty z prvního zápasu vykročil dvěma góly už v prvním poločase a u obou byl Souček. V deváté minutě protečoval roh na Lucase Paquetu, který otevřel skóre. A po půlhodině se po jeho hlavičce po individuální akci prosadil Jarrod Bowen.

Ve druhé půli londýnský celek vítězství ještě zvýraznil a připsal si teprve druhou domácí výhru z posledních sedmi zápasů. Na 3:0 zvýšil Aaron Cresswell a poté se dvakrát prosadil Mohammed Kudus. Souček s Coufalem odehráli celý zápas.

Ve čtvrtfinále je také Benfica Lisabon, která doma hrála s Rangers 2:2, ale dnes v Glasgow portugalský celek zvítězil 1:0. Po vyřazení Rangers se s evropskými poháry rozloučil poslední zástupce Skotska. Právě s ním Česko soupeří o desáté místo v žebříčku národních koeficientů UEFA, jež zaručuje přímou účast šampiona ve skupině Ligy mistrů.

Postoupila také Marseille, přestože na hřišti Villarrealu prohrála 1:3. Olympique minulý týden doma uspěl 4:0. Dál jde i Bergamo, které si po úvodní remíze 1:1 poradilo 2:1 se Sportingem Lisabon, zatímco AS Řím v Brightonu padlo 0:1, ale čtvrtfinále mu už minulý týden prakticky zajistila domácí výhra 4:0.

Odvetná utkání osmifinále fotbalové Evropské ligy:

Glasgow Rangers - Benfica Lisabon 0:1 (0:0)
Branka: 66. Rafa Silva. První zápas 2:2, postoupila Benfica.

Villarreal - Marseille 3:1 (1:0)
Branky: 32. Capoue, 57. Sorloth, 88. Mosqeura - 90.+4 Clauss. První zápas 0:4, postoupilo Marseille.

West Ham - Freiburg 5:0 (2:0)
Branky: 77. a 85. Kudus, 9. Paquetá, 33. Bowen, 52. Cresswell. První zápas 0:1, postoupil West Ham.

Atalanta Bergamo - Sporting Lisabon 2:1 (0:1)
Branky: 46. Lookman, 59. Scamacca - 34. Goncalves. První zápas 1:1, postoupilo Bergamo.

Brighton - AS Řím 1:0 (1:0)
Branka: 37. Welbeck. První zápas 0:4, postoupil AS Řím.

Leverkusen - Karabach 3:2 (0:0)
Branky: 90.+3 a 90.+7 Schick, 72. Frimpong - 58. Zoubir, 67. Juninho. ČK: 63. Cafarqulijev (Karabach). První zápas 2:2, postoupil Leverkusen.

 

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud