14. března 2024 • 20:40

Přísná červená pro Holeše? U nás by se k videu ani nešlo, říká Hušbauer

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
22
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyloučení, sympatický výkon a prohra 2:4, která dávala nějaké šance na zvrat. To se odehrálo před týdnem na San Siru z pohledu Slavie v prvním zápase osmifinále Evropské ligy. I odveta proti AC Milán rozepsala podobný scénář. Mojmír Chytil se ocitl v šanci, sešívání se tlačili za gólem, jenže pak se ozval VAR. Švédský sudí Glenn Nyberg se šel podívat na monitor a… vytáhl červenou kartu pro Tomáše Holeše. „Přísné. V české lize by se to vůbec neřešilo,“ hodnotil výrok Josef Hušbauer ve studiu iSport.cz.



Na první pohled šlo o nevinný střet ve středu hřiště. Davide Calabria se natahoval po míči nohou, na kterou mu šlápl Tomáš Holeš a milánský bek se začal svíjet v bolestech. „Určitě tomu přidal. Jeho emoce hrály roli,“ zmínil Josef Hušbauer.

Holešův zákrok určitě bolestivý byl. „Ale když se podívá zpětně, asi sám uzná, že šlo o přísné vyloučení,“ sáhl Hušbauer do svědomí Calabrii. „Nebyl to žádný úmyslný zákrok, ležel na zemi, ani mu nešlápl na kotník, spíš na nárt.“

„Na první pohled jsem se divil, že rozhodčí nedal žlutou kartu,“ zmínil redaktor deníku Sport Pavel Šťastný. „Po desátém zhlédnutí nechápu, že vytáhl červený kartonek.“ Nyberg přitom u monitoru nějakou chvíli strávil.

„Asi hledal nějaký záběr, aby dal za pravdu kolegovi u videa,“ podotkl Hušbauer. „Určitě si nebyl jistý. Proto jsem o to víc překvapený, že červenou dal, když si nebyl jistý. Navíc v takovém zápase za takového stavu.“

Podle bývalého záložník Slavie by se takový zákrok v české lize vůbec neřešil. „Žlutá ano, ale VAR určitě ne,“ stál si za svým. „Těžko říct, co se sudímu honilo hlavou…“

Hosté z Milána přesilovku rychle využili, do poločasu se prosadili třikrát. Slavia přitom duel začala ve velkém tempu, v šanci se ocitl Mojmír Chytil. „Prokázal sílu, když udržel na zádech Tomoriho a obtočil se kolem něj. Obrovská příležitost,“ poznamenal Šťastný.

Jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Holeš nebyl vyloučen, už lze jen odhadovat. Zůstane tak stejná pachuť jako po zápase na San Siru. „AC je kvalitní celek, v deseti se to nedá vydržet,“ pokrčil rameny Hušbauer. Milán nakonec vyhrál 3:1 a slaví postup, Slavia v Evropské lize končí.

Góly

Domácí: 84. Jurásek

Hosté: 34. Pulišić, 36. Loftus-Cheek, 45+6. Leão

Sestavy

Domácí: Staněk – Vlček (46. Tomič), Ogbu, Zima, Zmrzlý – Holeš (C), Oscar – Douděra (82. Schranz), Provod (82. Jurásek), Wallem (70. Zafeiris) – Chytil (58. Jurečka).

Hosté: Maignan (21. Sportiello) – Hernández, Tomori (46. Thiaw), Gabbia, Calabria (C) (46. Kalulu) – Musah, Y. Adli – Leão, Loftus-Cheek (76. Reijnders), Pulišić (62. Chukwueze) – Giroud.

Náhradníci

Domácí: Mandous, Sirotník, Konečný, Tomič, Jurásek, Jurečka, Pech, Schranz, Ševčík, Tijani, Van Buren, Zafeiris

Hosté: Nava, Sportiello, Binnásir, Chukwueze, Jović, Kalulu, Kjær, Okafor, Reijnders, Terracciano, Thiaw

Karty

Domácí: Holeš (č), Douděra, Tomič, Oscar

Hosté: Tomori, Gabbia, Leão

Rozhodčí

Nyberg (SWE) – Beigl (SWE), Söderström (SWE)

Stadion

Fortuna Arena, Praha-Vršovice

Návštěva

19 344 diváků

Vstoupit do diskuse
22

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud