1. října 2008 • 11:46

Slavia musí ve Vaslui skórovat

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dát bezpodmínečně branku, to je úkol, který stojí před fotbalisty Slavie před čtvrtečním odvetným zápasem 1. kola Poháru UEFA s FC Vaslui.



Před čtrnácti dny v Praze skončilo utkání bezbrankovou remízou, což byl výsledek, který hráčům rumunského klubu ještě víc zvedl sebevědomí.

"První výsledek nám velí, abychom venku dali branku," prohlásil slávistický kouč Karel Jarolím. V posledním ligovém zápase nastříleli jeho svěřenci Olomouci tři góly.

"Byl bych rád, kdybychom v této střelecké produktivitě vydrželi. Jsem spokojený s tím, že se nám daří hrát to, co chceme, čemu se věnujeme. To znamená rychlý kombinační fotbal, na který soupeř těžko dokáže reagovat," dodal trenér, jenž doufá, že se nebude opakovat bezzubý tlak Slavie z prvního vzájemného měření sil.

Rumunský tým evidentně přijel do Prahy pro remízu 0:0. Tomu podřídil taktiku, nikam nespěchal, jeho hráči využili každou možnost jak ušetřit čas. Jarolím nepředpokládá, že by podobným stylem hrál Vaslui i v odvetě.

"Do sestavy se jim vrátil uzdravený útočník Burdujan a ve dvojici s Temwanjerou budou určitě hodně nepříjemní a nebezpeční. Na druhou stranu to pro nás může znamenat, že budeme mít více prostoru pro naši ofenzivu, a toho bychom měli využít. Věřím, že nějakou branku dáme a postoupíme," řekl Jarolím.

Od prvního vzájemného zápasu soupeře na vlastní oči neviděl, ale má videokazety s jeho duely s Temešvárem a Unireou Urziceni. V Temešváru, který vede Dušan Uhrin mladší, podlehl Vaslui 1:3 a s Urziceni prohrál dokonce na svém trávníku 0:2.

"To nás nesmí ukolébat. Obezřetní musíme být hlavně při obranných standardních situacích a nedovolit domácím střelbu ze střední vzdálenosti. Již v Praze ukázali, že to je jejich silná zbraň," upozornil na hlavní sílu rumunského soupeře slávistický kouč.

Jarolím nebude stále moci počítat s rekonvalescentem Dřížďalem, který je na marodce spolu se Šikličem, Toleským i Šventem, který nedohrál zápas s Olomoucí. Naopak nastoupit již může uzdravený útočník Šenkeřík.

Slavii čeká náročný duel, navíc ve složitých podmínkách. Oproti zvyklostem český mistr neabsolvuje v dějišti utkání ani trénink den před zápasem. Mužstvo dnes přiletělo do města Iasi, které je vzdáleno od Vaslui přibližně 70 kilometrů. V Iasi bude tým bydlet, absolvuje tu i předzápasový trénink a kouč Karel Jarolím také oficiální tiskovou konferenci.

To vše si vyžádala absence solidního hotelu ve Vaslui, kouč nechtěl hráče zatěžovat zbytečnými cestami na trénink a zpět. "Nebude to možná jen o sportovním úseku, můžou hrát roli i jiné vlivy, ale já doufám, že se dokážeme se všemi nástrahami vyrovnat tak, aby to zaručilo další postup," dodal Jarolím.

Čtvrteční střetnutí začne v 19:30 SELČ a řídit jej bude trojice rozhodčích ze Severního Irska v čele s hlavním Markem Courtneyem. Živé vstupy z prvního poločasu a přímý přenos z průběhu druhé půle přinese Radiožurnál.

Předpokládané sestavy:

Vaslui: Kuciak - Luz, Andronic, Panait, Buhus - Genčev, N'Doye, Aliuta, Ljubinkovič - Burdujan, Temwanjera.
Slavia: Vaniak - Krajčík, Suchý, Brabec, Hubáček - Belaid, Latka, M. Jarolím, Tavares, Černý - Necid.

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud