30. července 2009 • 21:31

Baroš pomohl brankou k vítězství

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Útočník Milan Baroš se podílel jedním gólem na vítězství Galatasaraye Istanbul v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy na hřišti izraelského klubu Maccabi Netanya 4:1



V dalších zápasech se střelecky prosadili také Tomáš Jun z Austrie Vídeň a žilinský David Kobylík, jejichž týmy remizovaly.Fotbalisté Maccabi Netanya sice doma vstřelili ve 25. minutě úvodní branku, ale istanbulský obránce Hakan Balta už o šest minut později vyrovnal.

Druhá půle patřila hostům. Střelecky se prosadili záložník Sabri Sarioglu a Australan Harry Kewel. V 73. minutě se dočkal i Baroš, který po přiťuknutí spoluhráče Ardy zblízka prostřelil domácího brankáře.Nejlepší střelec uplynulého ročníku turecké ligy obdržel krátce po gólu žlutou kartu a na posledních deset minut přepustil místo na hřišti konžskému reprezentantovi Shabanimu Nondovi.

Záložník Kobylík vstřelil jedinou branku Žiliny, která na svém stadionu remizovala s Hajdukem Split 1:1. Skóre zápasu, kterému předcházely divoké výtržnosti hostujících fanoušků, otevřel v 52. minutě po chybě obrany brazilský útočník Hajduku Rafael Paraiba.

Kobylík v 73. minutě vyrovnal z penalty a zajistil svěřencům trenéra Pavla Hapala do odvety o něco přijatelnější výsledek. V sestavě Žiliny byl i obránce Ondřej Šourek.Prosadil se i útočník Jun, jehož Austria Vídeň remizovala na půdě Vojvodiny Novi Sad také 1:1. Celý zápas v Srbsku odehrál v dresu rakouského týmu také obránce Petr Voříšek.

Blízko postupu je Hamburk, který zvítězil na hřišti dánských Randers vysoko 4:0. Kapitán David Jarolím odešel ze hřiště po půl hodině hry za rozhodnutého stavu 3:0.

Stoper David Rozehnal, který do HSV přestoupil ve středu z Lazia Řím, zatím nebyl k dispozici.Český kapitán Polonie Varšava Radek Mynář byl vyloučen v utkání s Bredou, která v Polsku zvítězila 1:0.

Mynář viděl po inkasované brance v rychlém sledu dvě žluté karty a musel ze hřiště.Vysokou výhru si připsali fotbalisté Fenerbahce Istanbul, kteří doma deklasovali Honvéd Budapešť 5:1.

Velký podíl na tom měl španělský kanonýr Güiza, který zaznamenal hattrick.AS Řím otočil zápas s Gentem a díky třem brankám v druhém poločase porazil belgický klub 3:1.

Nedařilo se Samaře, která prohrála na půdě irského St. Patrick's 0:1. V záloze hostů odehrál celý zápas Jiří Jarošík, útočník Jan Koller nebyl ani na lavičce.

Výsledky

Steaua Bukurešť - Motherwell 3:0 (2:0),
Vaslui (Rum.) - Omonia Nikósie 2:0 (1:0),
Polonia Varšava - Breda 0:1 (0:1),
Slavija Sarajevo - MFK Košice 0:2 (0:1),
Randers (Dán.) - Hamburk 0:4 (0:2),
Bruggy - FC Lahti 3:2 (2:1),
St. Patrick's (Ir.) - Křídla sovětů Samara 1:0 (0:0),
PSV Eindhoven - Černo More Varna 1:0 (0:0),
FK Sevojno (Srb.) - Lille 0:2 (0:2),
Fenerbahce Istanbul - Honvéd Budapešť 5:1 (3:0),
Helsingborg - FK Sarajevo 2:1 (1:1),
AS Řím - Gent 3:1 (0:1).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud