28. srpna 2009 • 00:42

Wilfried, to je budoucnost Sparty!

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva zápasy, tři góly. Bony Wilfried se rozstřílel a poslal pražskou Spartu do základních skupin Evropské Ligy. „Je to super pocit,“ říká. A trenér Jozef Chovanec mu předvídá velkou budoucnost.



Wilfried v obou utkáních patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Bojoval o každý míč, ovládal vzdušný prostor a hlavně přesně zakončoval. V Mariboru se mu to podařilo dvakrát, na Letné jednou.

Wilfriedův večer: Spartu poslal do Evropské ligy! »

Díky němu sparťané prošli do hlavní soutěže. Tam na ně čekají zajímaví soupeři i tučné částky. Jen za postup dostane letenský tým 25 milionů korun.

„Byla to fantastická výhra. Navíc se mi podařilo skórovat, takže jsem spokojený. Ale není to jenom o mně, zásluhu na postupu má celý tým,“ říkal s pokorou těsně po zápase Wilfried.

Sparťanský útočník Václav Kadlec si plácá s trenérem Chovancem.
Sparťanský útočník Václav Kadlec si plácá s trenérem Chovancem.

Ten je nyní oslavován jako hrdina, ne nadarmo byl ve čtvrtek fanoušky zvolen mužem zápasu. „Když vyvolávali moje jméno, náležitě jsem si to užíval,“ poznamenal.

Podle Jozefa Chovance ale Bony Wilfried ještě neřekl poslední slovo. „Jeho kariéra je teprve na začátku. Pokud bude zdravý, tak nám ještě hodně pomůže,“ slibuje si od útočníka trenér Sparty a předvídá mu zářnou budoucnost. „Je mladý, nabírá zkušenosti. V příštích letech může být užitečný nejen pro Spartu, ale i pro celý fotbal.“

Dokonce se naskýtá možnost, že by jeho služby mohla využít i reprezentace Pobřeží slonoviny, kde by si zahrál po boku takových borců jako jsou třeba Didier Drogba či Salomon Kalou.

Souhrn zápasů 4. předkola EL »

„Je to můj sen, ale zatím mi nikdo nevolal a ani na to nemyslím. Soustředím se pouze na Spartu,“ řekl Wilfried.

19letý útočník patří mezi fotbalisty s velkým potencionálem, na kterých chce Sparta v příštích letech stavět. Proto je podle Chovance nesmírně důležité, že většina z nich sbírá zkušenosti v pohárových duelech.

„Tyhle zápasy mladému týmu prospívají. Hráči jsou pod větším tlakem a sáhají si na dno sil. Navíc jim těžké duely ukážou, na čem by měli zapracovat a zlepšit se. Zkušenosti pak můžou přenášet do naší ligy,“ uvedl Chovanec.

Trenéra Sparty potěšilo i to, že odvetu s Mariborem zvládli jeho svěřenci po psychické stránce.

„Nechtěli jsme se uspokojit. S pomocí diváků, kteří byli fantastičtí, se pomalu začal naplňovat cíl – a to postup. Důležitý byl vstup do utkání a brzká branka Bonyho. Soupeře se nám díky tomu podařilo dokonale zaskočit,“ dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud