29. dubna 2010 • 23:00

Hamburk ztratil postup. Do finále jde Fulham

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Čeští fotbalisté David Jarolím a David Rozehnal si s Hamburkem finále Evropské ligy před svými fanoušky nezahrají. Německý tým dlouho vedl v semifinálové odvetě na hřišti Fulhamu díky Petričově trefě 1:0, ale v posledních 21 minutách o postup přišel.



V polovině druhé půle srovnal Davies a v 76. minutě poslal domácí do souboje o vítěznou trofej Gera. Finále je na programu 12. května v Hamburku.

Odvetné utkání přineslo mnohem více vzrušení než nudný zápas v Německu. V domácí sestavě nakonec nechyběl uzdravený útočník Zamora, který mohl hned po třech minutách naplnit pověst nejlepšího střelce Fulhamu. Šikovně se protáhl hostující obranou, v níž znovu od začátku nehrál Rozehnal, ale na brankáře Rosta ani nadvakrát nevyzrál.

Od té doby dlouho působil sebevědomějším dojmem Hamburk, který chtěl těžit z větších zkušeností, nasbíraných třeba v loňském semifinále někdejšího Poháru UEFA, kde smolně vypadl s Brémami.

Hostující tým zpočátku nechal pod novým koučem Ricardem Monizem zapomenout na bundesligové trápení, které vyvrcholilo víkendovým debaklem 1:5 s Hoffenheimem, a svoji mírnou převahu vyjádřil ve 22. minutě.

Petrič poslal trestný kop z třiceti metrů nechytatelně do horního rohu branky.Fulham přeřadil na vyšší obrátky, ale k výraznějším šancím měl hodně daleko. Hamburk naopak hrozil z rychlých protiútoků.

Po jednom z nich se ve 39. minutě těsně za vápnem uvolnil Pitroipa a vyslal nebezpečnou střelu, která jen těsně minul tyč.Také po pauze zpočátku drželi hosté domácí celek šikovnou hrou daleko od své branky.

Po hodině se tlačil do další šance agilní Petrič, byl však příliš z úhlu, a tak Schwarzer nemusel zasahovat. Na opačné straně střílel po nakrátko rozehraném přímém kopu kousek vedle Duff.

Hamburk mohl navýšit skóre v 67. minutě, kdy vyrazil Jarolímův pokus ze strany Schwarzer na roh. Nevyužité šance přišly hosty hodně draho. Téměř vzápětí totiž nečekaně udeřilo před Rostem. Davies výborně zpracoval Murphyho kolmici, obtočil se kolem Demela a srovnal.

Odpovědět mohl Pitroipa, ale místo toho opět udeřil Fulham. Zmatky v hostující šestnáctce při bránění rohu ztrestal čtrnáct minut před koncem Gera a poslal svůj tým do finále. Po vyřazení obhájce titulu Šachtaru Doněck a Juventusu Turín mohl Fulham oslavovat další obrovský úspěch.

"V průběhu zápasu mohlo být snadné myslet si, že je to konec naší cesty. Ale týmový duch, který jsme ukázali v druhé půli, byl fantastický. Pro celý tenhle klub znamená postup finále neskutečně mnoho," rozplýval se kapitán Murphy.

Fulham - Hamburk 2:1 (0:1)


Branky: 69. Davies, 76. Gera - 22. Petrič. Rozhodčí: Cüneyt Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.). ŽK: Hangeland, Dempsey - Boateng, Rost. Diváci: 22.500. První zápas 0:0, postupuje Fulham.

Sestavy:

Fulham: Schwarzer - Pantsil (75. Nevland), Hangeland, Hughes, Konchesky - Duff, Etuhu, Murphy, Davies - Gera - Zamora (58. Dempsey).

Hamburk: Rost - Demel, Boateng, Mathijsen, Aogo - Tesche (56. Rincón, 79. Guerrero), Jarolím (90. Rozehnal), Zé Roberto, Pitroipa - Petrič, Van Nistelrooij.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud