30. července 2010 • 08:00

Sparta musí trpět: Proč vyhnala Horvátha!?

Autor: fej
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pavel Horváth ukázal, že na Evropu má Sparta musí trpět: Proč ho vyhnala!?
Že je pomalý? Pche! Není sprinter, to ano, myslí mu to však jako málokomu. K tomu technika, individuální i kopací. Pavel Horváth, kapitán Plzně, ukázal v duelu Evropské ligy proti Besiktasi Istanbul, že stále zvládá tempo velkých zápasů.



Sparta, jež ho před dvěma lety vyhodila, si musí drbat hlavu: Takhle šikovného záložníka nemá. Proti Besiktasi, jasnému favoritovi souboje, Horváth především v první půli na hřišti kraloval.

„Bylo to nejlepších pětačtyřicet minut, které jsem v Plzni zažil,“ řekl po utkání.
V prvním poločase se také zrodil konečný výsledek 1:1. Plzeň však (při lepší koncovce) měla istanbulského obra svalit. Podle statistiky www.uefa.com měla sedm gólových příležitostí…

Plzeň jde do překvapivého vedení.Foto ČTK


„Plzeň nás přehrála ve středu pole,“ pronesl stoper tureckého mužstva Tomáš Sivok. „Neubránili jsme její záložní řadu,“ přidal se trenér Bernd Schuster, kdysi slavný středopolař, jenž kopal za Německo, Real i Barcelonu.

Právě Horváth byl ve válce o střed hřiště klíčovým mužem. Když bylo potřeba, podržel míč, jindy bleskurychle rozehrál. Třikrát se pokusil střelou vyzrát na gólmana Hakana Arikana. Dvakrát zdálky levačkou netrefil, jednu ránu slabší pravačkou brankář kryl.



Především však kapitán Viktorie chystal šance spoluhráčům – ze hry i ze standardních situací. Jan Rezek po jeho centru z levé strany hlavičkoval
pod břevno, gólman ale předvedl skvělý zákrok.

Stejně se Hakan Arikan ukázal po hlavičce Davida Bystroně ve druhé půli. Útočník Rezek pak nedokázal dostatečně tvrdě zakončit samostatný únik. Také tentokrát byl brankář lepší.

Kolář v tvrdém souboji s obranou Besiktase.Foto Reuters


To všechno byly jasné tutovky – a všechny situace vymyslel i realizoval Horváth. Přihrávku číslo 1 nakonec poslal Davidovi Limberskému. Standardní situaci ze strany mu namířil proti noze a krajní bek trefil vedení Plzně.

„Pro Davida to byl těžký kop. Ukázal, proč je v reprezentaci,“ pochválil spoluhráče Horváth. „Po prvním poločase jsme ale měli vést 3:0,“ dodal
smutně.

On sám za takovým vedením šel, byl nápaditý, přesný, rychlý. Demonstroval tak vlastnosti, které scházely Spartě v úterním duelu s Lechem Poznaň. A nejen v něm…

Tomáš Sivok v dresu Besiktase.
Tomáš Sivok v dresu Besiktase.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud