30. září 2010 • 21:36

Smutný Chovanec: Je to hodně krutá prohra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Krutá, ale současně zasloužená prohra, kterou soupeři darovali jak na svátečním podnose svými hrubkami. Tak hodnotili sparťané dnešní vystoupení v utkání Evropské ligy, v kterém dlouho sahali po cenném bodu, ale nakonec jeli domů s hlavami dolů.



Trenér Jozef Chovanec se s hráči shodl na tom, že prohra 0:3 je krutá, ale celou práci zhatily osobní chyby.

"Je to krutá prohra, která nás bude ještě dlouho mrzet. Nezasloužili jsme si prohrát takovým rozdílem, ovšem do světa nepoletí nás výkon, ale konečný výsledek," posteskl si letenský kouč.

Wilfried se prodírá obranou domácích.Foto Barbora Reichová (Sport)


Základní problém ale nevznikl prý až prvním gólu, ale už neproměněním šancí. "Nějakou branku jsme mohli vstřelit, pak by se hrálo jinak. Jenže pak dáme soupeři dárky v podobě chybě při rohu a penaltu. Do do té doby jsme nehráli špatně, jenže konec všechno pokazil," dodal Chovanec.


Brankář Jaromír Blažek také nehledal žádné výmluvy. "Každému, co si zaslouží. Všechnu práci zhatila ta chyba při standardce, to se nám nemůže stát, ale stejně tak je trestuhodné neproměnit šance, které jsme měli," uvedl letenský gólman, jenž už na konci prvního poločasu dvě šance chytil.

"Od toho tam ale jsem," usmál se Blažek, který si chybu při rohu neuměl vysvětlit. "Tam nebyl jeden volný hráč, ale dva, to se nevidí," kritizoval do vlastních řad, ale jména hříšníků stejně jako kouč nevyřkl.

Adiaba odehrává míč před Semberasem.Foto Barbora Reichová (Sport)


Podle záložníka Kamila Vacka se ukázalo, jaký je rozdíl mezi oběma soupeři. "To bylo vidět zcela jasně: ten kdo si vypracuje šanci, musí ji proměnit. My ty svoje nedali a pak chybovali," kroutil hlavou zklamaně před novináři a přiznal, že hned po utkání trenér v kabině zvýšil hlas.

"Řekl to, co je pravda: byla to příšerná chyba, kterou vyřešíme při rozboru v Praze," popsal Vacek pozápasovou atmosféru v kabině.Přitom tým prý byl na zápas dobře připraven.

"Takticky jsme měli soupeře dokonale díky trenérům přečtené, to bylo na naší hře vidět. Jenže nestačí tak hrát 70 minut, ale musíme to vydržet až do konce. Ten jsme absolutně nezvládli," doplnil Vacek.

Wilfried v akrobatické pozici před Akinfeeev.
Wilfried v akrobatické pozici před Akinfeeev.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud