21. října 2010 • 23:02

Totální selhání! Sparta přišla o výhru v 96. minutě

Autor: mip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako špatný boxer si počínala Sparta v utkání Evropské ligy proti Lausanne. Z tvrdého úderu v úvodu se skvěle zvedla, trestuhodnou lehkomyslností však svůj bleskový obrat potopila – a v závěru inkasovala fatální levý hák. Vyrovnávací gól v nastaveném čase ji může stát postup ze skupiny F...



Jako by na Letné nevládl mrazivý říjen, ale náladový duben. Atmosféra na tribunách sparťanského stadionu se během utkání s Lausanne měnila jako aprílové počasí.

„Bojujte za Spartu!“ znělo z rozladěného kotle domácích fanoušků už po šesti minutách. Hosté totiž udeřili hned z prvního útoku. Erich Brabec srazil Silviův centr na roh, ten poslal k bližší tyči Nicolas Marazzi, Bony Wilfried špatně odhadl trajektorii míče a Sébastien Meoli poslal Lausanne do vedení. S tímhle sparťané nepočítali.

Jenže o osmnáct minut později se už stadionem rozléhalo optimistické skandování: „Dejte jim bůra!“ Domácí totiž neupadli do deprese, nýbrž bleskově získali vládu nad vývojem zápasu. Švýcarská obrana si absolutně nedokázala poradit s jejich průniky po stranách a brzy bylo všechno jinak.

Blamáž Sparty. Místo výhry uhrála proti Lausanne jen remízu 3:3
Blamáž Sparty. Místo výhry uhrála proti Lausanne jen remízu 3:3

Hned po inkasovaném gólu se hnal dopředu Václav Kadlec, ve vápně však nic nevymyslel. O chvíli později už zužitkoval svůj třetí dravý průnik po pravém křídle Libor Sionko – odcentroval na Wilfrieda, ten se ocitl úplně sám na značce pokutového kopu a nekompromisně vyrovnal.

Libor Sionko, Jaromír Blažek a Erich Brabec v šoku po vyrovnávacím gólu LausanneFoto Michal Beránek (Sport)

Na Lausanne obdržená branka fungovala naprosto odlišně než na sparťany. Střed hostující defenzivy se úplně položil, v jedenadvacáté minutě procedil přízemní centr Ondřeje Kušníra napříč pokutovým územím a na vzdálenější tyči bez problémů doklepával Juraj Kucka.

O dvě minuty později zazmatkovala dvojice stoperů ještě fatálněji, Wilfried se ocitl po Kuckově prostrčení na hranici vápna úplně sám, zkušeně si počkal na první pohyb brankáře Anthonyho Favreho, a když se gólman vrhl k zemi, suše ho přeloboval.

Sparta hrála, co potřebovala. Na svůj náskok však spoléhala až příliš. A o jasné vítězství přišla. Čtvrt hodiny před koncem si špatně zpracoval míč před vlastním vápnem Wilfried a Martin Steuble vrátil Lausanne do hry. Dílo zkázy dokonal v šesté minutě nastavení Silvio, který v závaru dotlačil míč za Blažkova záda.

Na konci večera se tak Letnou rozléhal pískot. Odfláknutá druhá půle může mít pro postupové šance fatální následky.

AC Sparta Praha - FC Lausanne-Sport 3:3 (3:1)
Branky:
10. a 23. Wilfried, 20. Kucka - 6. Meoli, 75. Steuble, 90.+6 Silvio. Rozhodčí: Asumaa - Gestranius, Munukka (všichni Fin.). ŽK: Sionko - Marazzi, Meoli. Diváci: 12.430.
Sparta:
Blažek - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek, Kucka, Podaný (80. Kladrubský) - Wilfried (76. Kweuke), Kadlec (90.+3 Matějovský). Trenér: Chovanec.
Lausanne: Favre - Rochat, Katz (82. Roux), Meoli, Sonnerat - Steuble, Marazzi, Celestini, Pasche (68. Tosi) - Munsy (75. Avanzini), Silvio. Trenér: Rueda.

Palermo - CSKA Moskva 0:3.

Tabulka:
1. CSKA Moskva 3 3 0 0 9:0 9
2. Sparta Praha 3 1 1 1 6:8 4
3. Palermo 3 1 0 2 3:6 3
4. Lausanne 3 0 1 2 3:7 1

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud