12. dubna 2011 • 22:57

Jalový Torres aneb pět důvodů vyřazení Chelsea

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli se porvat o naději, jenže odvetu nezvládli. Fotbalisté Chelsea prohráli na půdě Manchesteru United 1:2 a definitivně tak přišli o možnost získat trofej prestižní Ligy mistrů. Proč k vyřazení došlo? Portál iSport.cz našel pět důvodů.



1. Pomalý přechod do útoku
Špatný pohyb. Dlouhé vyčkávání, váhání. Taková hra na Barcelonu, které ale chyběla přesnost a dokonalá finální přihrávka. Chelsea v době, než inkasovala první gól, mohla několikrát skórovat. Často se po zisku balonu mohla během několika vteřin dostat před branku United, jenže nechtěla. Raději hru zastavila, zpomalila. Místo rychlých protiútoků preferovala postupný útok, což byla chyba. Navíc vázla kombinace, dost přihrávek zkazila. Po obdržené brance samozřejmě hru zrychlila, protože musela. Ale i když Drogba srovnal na 1:1 a dal svému týmu naději, domácí záhy zvrat utnuli.

2. Jalový Torres
50 milionů liber. Tolik stála zimní posila Fernando Torres. Jak se vyplácí? Zatím nijak. I přes bídnou formu dostal šanci v odvetném utkání na Old Trafford, ale nevyužil ji. Zjevil se pouze ve dvou šancích. Nejprve lehkou hlavičkou poslal míč vedle pravé tyče. Pak dribloval v šestnáctce tak dlouho, až o balon přišel. O poločase ho trenér Carlo Ancelotti raději vystřídal. Na hřiště šel Didier Drogba - a ten skóroval. Ale ani Anelka či Kalou nepředvedli žádný pozoruhodný výkon. I oni v poslední době trpí střeleckou impotencí.

3. Výtečný van der Sar
Když už jsme u těch útočníků, tak je potřeba dodat, že na jejich špatné formě má velkou zásluhu i nestárnoucí brankář Edwin van der Sar. V prvním zápase předvedl hned několik fantastických zákroků. V tom druhém jich měl o poznání méně, ale zato - když bylo potřeba - zastoupil parťáky v obraně a mimo vápno pomocí nohou si poradil třeba s útočníkem Anelkou. Neocenitelné zkušenosti! Ze sítě tahal balon pouze jednou, avšak nervy fotbalistů United zůstaly pevné jako kámen.

4. Ospalá obrana Chelsea, produktivní United
Všechny tři branky Manchesteru padly po individuálních chybách hráčů Chelsea. V prvním utkání zaspal Bosingwa, který včas nepřistoupil ke Giggsovi a v roli diváka jej nechal přihrát zcela volnému střelci Rooneymu. Toho si zase nepohlídali stopeři. Ve druhém zápase se část viny z první Hernandezovy branky snesla na Nicolase Anelku. "V defenzivě absolutní katastrofa," hodnotil jeho výkon směrem dozadu Günter Bittengel ve studiu ČT. A třetí gól? Padl v hektické době, kdy Ivanovič měl kolem sebe hned dva protihráče. Nikdo mu nepomohl a Park zavěsil. Na obranu Chelsea, Manchester United byl neuvěřitelně produktivní, gól vstřelil prakticky ze všeho.

5. Špatná atmosféra
To, že fotbalisté Chelsea nejsou v psychické pohodě, je zcela evidentní. Vždyť Liga mistrů byla poslední soutěží, ve které letos mohli získat trofej. V Premier League s prvním místem již nepočítají. Z FA Cupu a Carling Cupu byli předčasně vyřazeni. Po úterním večeru tak pro ně sezona de facto skončila. Carlo Ancelotti je třetím trenérem Chelsea, který za Abramovičovy éry nedokázal ulovit v sezoně jedinou trofej. Narušenou atmosféru odhalil i duel na Old Trafford. Hráči "blues" mockrát máchali rukama, nebo se kvůli prkotinám hádali s rozhodčím. Když teklo do bot víc a víc, Ramires dostal červenou kartu...

Ryan Giggs znovu prokázal svoje kvality
Ryan Giggs znovu prokázal svoje kvality

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud