27. května 2011 • 10:24

Desperát eLMascherano: Tentokrát to vyjde!

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

FC Barcelona jako soubor fotbalových umělců a básníků, takřka jelimánků? Nenechte se vysmát, i v kádru katalánského klubu jsou borci, kteří vyznávají heslo - Co leží, neběží. Tak třeba Javier Mascherano, argentinský brousek, který bude mít v sobotním finále Ligy mistrů dvojnásobnou motivaci…



Je to malé dèja vu. Tedy ne zatím dokonalé. Naštěstí.

Javier Mascherano už podruhé v kariéře končí svou první sezonu v novém působišti finálovým zápasem Ligy mistrů. V roce 2007 mu to nevyšlo. Byl mezi hráči Liverpoolu, kteří nestačili na AC Milán.

Tentokrát věří, že to dopadne lépe. Zvlášť, když na druhé straně bude stát protivník, s kterým má Mascherano nevyřízené účty. Za Liverpool nastoupil proti Manchesteru United nesčetněkrát – a vždy to byla řež na život a na smrt. Jako třeba na jaře roku 2008, kdy se horkokrevný Argentinec nechal nesmyslně vyloučit a Liverpool pak prohrál 0:3.


„Mezi oběma kluby vládne klasická rivalita, vzájemný zápas má v sobě pokaždé něco zvláštního,“ vzpomíná Mascherano v rozhovoru pro web UEFA.

Do Barcelony přišel loni v létě z Anfield Road jako defenzivní záložník, ale v posledních zápasech nastupoval jako stoper. Pokud by dostal ve středu obrany šanci i tentokrát, má jasno, na koho si dát největší pozor.

„Rooney je tím hráčem, který odlišuje svůj tým od ostatních. Svou důležitost prokazuje už několik let. Je to jeden z nejlepších fotbalistů na světě,“ skládá hold anglickému reprezentačnímu útočníkovi.

„Pak také nesmím zapomenout na Chicarita, který má v této sezoně skvělou formu. Znal jsem ho už z Mexika, ale stejně mě překvapilo, jak rychle se adaptoval na Premier League. Je to skutečně náročná soutěž – a mít v ní hned takový úspěch a pomoci United není vůbec jednoduché. To zaslouží poklonu.“

Z každého jeho slova je cítit, jak se Mascherano na sobotní duel ve Wembley těší. Tolik touží zaplašit vzpomínky na čtyři roky starou prohru z Atén.

„Snil jsem o tom, že se do finále Ligy mistrů dostanu ještě jednou,“ přiznává bývalý hráč River Plate, Corinthians a West Hamu United.  

„I když je to velmi těžké. Pro hráče, kteří hrají ve velkých klubech jako já, je účast v Champions League normální věc. Ale jen málo z nich to dotáhne až do posledního zápasu, do finále – to je jako hrát na mistrovství světa,“ tvrdí.

„Mít šanci hrát finále Ligy mistrů hned v mém prvním roce v Barceloně je fantastické. Doufám, že poté, co jsem prohrál s Liverpoolem, tentokrát s trochou štěstí vyhrajeme. Klub to proti United zvládl už před dvěma roky a já doufám, že jsme schopni tento úspěch zopakovat. Pro mě by to byl skvělý pocit,“ netají šestadvacetiletý fotbalista.

Záložník Barcelony Javier Mascherano
Záložník Barcelony Javier Mascherano

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud