Jonáš Bartoš
28. května 2011 • 23:38

Barcu nikdo nepřekoná, rozplývá se Siegl

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

OČIMA EXPERTA - Koncert fotbalové Barcelony ve finále Ligy mistrů musel nadchnout každého. Kdo viděl suverénní představení katalánského velkoklubu proti Manchesteru United, uzná, že pohár pro vítěze Ligy mistrů je ve správných rukou. "Barcelona vyhrála fantastickým stylem. Z jejich hry by si ostatní měli vzít příklad," ocenil výkon Messiho a spol. pro iSport.cz Horst Siegl.



Alex Feruson si moc přál, aby Barceloně vrátil prohru z předloňského finále. Jenže znovu musí sklopit zrak a uznat, že katalánský soupeř byl zkrátka lepší. Barcelona finálové klání ve Wembley proměnila v jasnou záležitost, prakticky od prvních minut dominovala a zaslouženě vyhrála.

"Manchester udělal maximum, snažil se. Rooney vyrovnal, z podobné příležitosti pak mohl dát ještě jeden gól. Ale Barcelona ve všem dominovala, do vedení mohla jít mnohem dřív. United zkrátka převálcovala," myslí si Siegl.

S názorem někdejšího kanonýra Sparty, který na začátku 90. let jediným gólem rozhodl o senzační výhře Letenských nad Barcelonou, musí souhlasit téměř každý. Messi, Xavi, Iniesta a spol. ve finále předvedli fotbalový koncert, ukázku moderního fotbalu.

"I na Fergusonovi bylo vidět, že je s porážkou smířený. Pochopil, že Manchester na Barcelonu nemá," všiml si Siegl. "Podle mě je tohle maximum, co fotbalový tým může v dnešní době nabídnout. Popravdě mě nenapadá téměř nic, v čem by mohla Barcelona svou hru ještě zlepšovat," chválí výkon katalánských borců.

Wayne Rooney prochází kolem poháru pro vítěze Ligy mistrů, který ovšem patří Barceloně
Wayne Rooney prochází kolem poháru pro vítěze Ligy mistrů, který ovšem patří Barceloně

Přesné přihrávky, bleskové měnění pozic, skvělé držení míče. Hra v podání Barcelony zkrátka nemá konkurenci. "Ono se hraje strašně těžko, když vám skoro nepůjčí balon. Pak rychle dochází síly, bez míče tým nemá šanci," vyzdvihl někdejší kanonýr hlavní přednost souboru Pepe Guardioly.

V čem tkví kouzlo týmu, který od sobotního večera opět vládne evropskému fotbalu? "Pracují jeden za druhého, skvěle se doplňují. Hráč s míčem má pokaždé dvě až tři možnosti, komu přihrát. Individuální kvality Messiho, Iniesty, Xaviho a dalších tenhle systém ještě zdokonalují. Proti němu prakticky není zbraň," myslí si Siegl.

Ten ocenil i skvělou fyzickou připravenost týmu. "U nás si mužstva stěžují na náročnou sezonu, že hráčům dochází síly. Ale tihle borci hrají každý třetí den a zvládají to úplně bez problémů."

Hvězdný kádr hravých techniků dokazuje, že tým může uspět i bez důrazných dlouhánů. "Pan Hřebík ve Spartě kdysi tvrdil, že hráč pod metr osmdesát pomalu nemůže hrát fotbal. Barcelona dokazuje pravý opak," vyzdvihuje Siegl.

Barcelona bez debat vládne současnému fotbalu. "Sám nedokážu odhadnout, jak dlouho to ještě může vydržet. Ale pokud tenhle tým udrží pohromadě, překonávat se bude velmi těžce. Barcelonu můžete porazit, ale ne porážet. Ona je schopná otočit zápas i v momentě, kdy nepromění nějaké šance a dostane góly. I silný Real, který chtěl vzdorovat, Barcelona převálcovala," uzavírá Siegl hodnocení středečního finále.

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud