25. srpna 2011 • 18:40

Los Ligy mistrů: Plzeň vyfasovala Barcelonu, AC Milán a Borisov

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň dostala do základní skupiny Ligy mistrů nejsilnějšího možného soupeře - obhájce titulu FC Barcelonu! Dalšími soupeři Západočechů jsou italský gigant AC Milán a BATE Borisov. Rozhodl o tom páteční los v Monaku. Soutěž začne úvodními hracími dny 13. a 14. září.



Teď už je to jasné. Do Česka přijede družina Pepe Guardioly v čele s nejlepším fotbalistou světa, Lionelem Messim! "Nejvíc bych si přál Barcelonu," říkal už před losem základních skupin Václav Pilař. Jeho přání se mu nyní splní.

O tom, že se Plzeň utká s momentálně nejlepším týmem planety, se hráčům ještě před nedávnem ani nesnilo. Sen se však stal realitou. Los základních skupin Západočechům přiřkl asi nejatraktivnějšího možného soupeře.

Vedle Barcelony se Plzeň ve skupině H utká ještě s AC Milán a Bate Borisovem. Italský celek v sestavě s Robinhem či Ibramovičem, to bude další fotbalová lahůdka. K tomu utkání s Bate Borisovem, relativně hratelným týmem.

Los Plzni přidělil opravdu zajímavé soupeře, fanoušci se mají na co těšit. Ať už se bude hrát v Praze na Edenu, nebo ve Štruncových sadech. Vidět na vlastní oči sedminásobného šampiona Ligy mistrů a momentálně nejsilnější tým planety, to bude vážně něco...

Z pohledu českého fanouška je velice zajímavá i skupina E, kde se střetnou tři čeští reprezentanté - Petr Čech v brance Chelsea, Daniel Pudil z belgického Genku a Michal Kadlec, obránce německého Bayeru Leverkusen.

Tři české hráče los svedl i do skupiny B. V ní se představí CSKA Moskva, jehož barvy hájí momentálně zraněný útočník Tomáš Necid, Lille se zadákem Davidem Rozehnalem a turecký Trabzonspor, kam v létě z pražské Slavie zamířil Ondřej Čelůstka.

Viktoria Plzeň už zná své soupeře pro Ligu mistrů.
Viktoria Plzeň už zná své soupeře pro Ligu mistrů.


Trabzonspor na poslední chvíli v LM nahradil Fenerbahce Istanbul, které pyká za korupční skandál. Skupinu doplňuje Inter Milán, vítěz soutěže z roku 2010.

Tomáš Rosický s Arsenalem si zahraje ve skupině F proti Dortmundu, kde před odchodem do londýnského klubu působil. Tým českého reprezentačního kapitána narazí dále na Marseille a Olympiakos Pireus. Zadák Radoslav Kováč s Basilejí se může těšit na bitvy proti Manchesteru United, proti kterému si zahrál už v roce 2004 se Spartou, Benfice Lisabon a rumunskému Galati.

Los si zažertoval i s Realem Madrid a Lyonem. Oba kluby se utkají v LM potřetí za sebou. V minulých dvou ročnících na sebe narazily pokaždé v osmifinále: v roce 2010 překvapivě slavil postup Lyon, letos v březnu Real rivalovi prohru oplatil. "Bílý balet" v minulé sezoně narazil i na Ajax a ve skupině ho dvakrát porazil 2:0 a 4:0.

Pravděpodobně nejhratelnější je skupina G, ve které se utkají Porto, Hübschmanův Šachtar Doněck, Zenit Petrohrad a APOEL Nikósie. Atraktivní duely slibuje skupina A s Bayernem Mnichov, Villarealem, Manchesterem City a Neapolí.

Rozdělení do skupin fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A
: Bayern, Villarreal, Manchester City, Neapol
Skupina B: Inter Milán, CSKA, Lille, Trabzonspor
Skupina C: Manchester United, Benfica, Basilej, Galati
Skupina D: Real Madrid, Lyon, Ajax, Dinamo Záhřeb
Skupina E: Chelsea, Valencie, Leverkusen, Genk
Skupina F: Arsenal, Marseille, Olympiakos, Dortmund
Skupina G: Porto, Šachtar, Petrohrad, APOEL Nikósie
Skupina H: Barcelona, AC Milán, Borisov, Plzeň
Termíny:
1. kolo - 13. a 14. září
2. kolo - 27. a 28. září
3. kolo - 18. a 19. října
4. kolo - 1. a 2. listopadu
5. kolo - 22. a 23. listopadu
6. kolo - 6. a 7. prosince

Vstoupit do diskuse
7

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud