Karel Häring
17. října 2011 • 19:57

Messi a spol. mají nástupce. Jen neumí soka dorazit

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nosí dresy Barcelony, „strkají“ si míč stejně rychle jako dospělí, mačkají soupeře na jeho polovině a chodí na ně víc diváků než třeba v Gambrinus lize na Mladou Boleslav. Kdo je to? Barcelona B. Svým starším vzorům jsou hodně podobní, jen zatím neumí dorazit soupeře tak jako Messiho parta.



Necelých čtyřiadvacet hodin po sobotním ligovém duelu Barcy se Santanderem je v okolí Nou Campu opět živo. Ne tak, jako při utkání dospělých, navíc kroky fanoušků směřují opačným směrem než stojí slavný stadion.

Lidé míří k tzv. „mini Nou Campu“, stánku ležícím přes ulici. Své zápasy na něm hraje rezervní celek Barcelony a v neděli přitáhne pozornost 3414 diváků. To je například víc, než činí průměrná domácí návštěva Mladé Boleslavi v této sezoně.

V utkání s Gudalajarou nechybí na tribuně patnáctitisícového stadionu, na němž kdysi koncertovali Queen či David Bowie, ani čestní hosté. Zápas už běží, když k hlavnímu vchodu rychlým krokem přichází se svým kamarádem Cesc Fábregas, záložník A-týmu, který se už vrátil do tréninku po svém zranění.

Na místech vyhrazených pro čestné hosty sedí i předseda klubu Sandro Rosell, Tito Vilanova, Guardiolův asistent (ano ten, kterého Mourinho v Superpoháru dloubnul do oka) či slavný gólman klubové historie Andoni Zubizarreta.

Sledují, jak si vedou potenciální nositelé slavného dresu. Barcelona B vzbudila v minulém ročníku velký rozruch. Pod vedením Luise Enriqueho, bývalé hvězdy a momentálně kouče AS Řím, skončila na třetím místě a – jaké překvapení! – nastřílela společně s Betisem Sevilla nejvíce branek v soutěži: 85 ve 42 zápasech. Jenže v tomhle ročníku jí to tolik nejde, krčí se s pěti body na 20. místě (z 22).

Nedělní duel nezačala rezerva nejlepšího klubu na světě dobře, po půli prohrávala 0:1. Jenže ve druhé spustila juniorské „titi-taka“, vyrovnala a dospěláci z Gudalajary nevěděli, kam dřív skočit.

Z převahy následovala penalta, kterou nejprve nositel zavazujícího čísla deset Sergi Roberto mazácky proměnil, ovšem sudí ji nechal opakovat. A „malý Messi“ pak neudržel nervy a šanci na druhou trefu v utkání mu vychytal gólman.

Za pětačtyřicet minut se hosté k brance Barcy dostali dvakrát! Bohužel pro mladíky, druhá návštěva měla fatální následky. Při standardní situaci využili své výškové převahy a ve druhé minutě nastavení rozhodli o vítězství 2:1.

Byť nespravedlivě prohráli, pro Barcelonou to nebyla až tak smutná zpráva. Mladíci jako Armando, Jonathan dos Santos, Rafinha nebo Sergi Roberto můžou v budoucnu naskočit do prvního týmu. „Titi-taka“ mají v nohách...
Ve středu jsou na řadě zase starší kolegové. A obětí jejich neukojitelné fotbalové radosti může být Plzeň.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud